Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
27 april 2017

NEO - Vogido, de strijd om de koppositie in 3A

Een paar weken geleden meldde de NEO-site dat de zwartwitten afgehaakt waren voor het kampioenschap. Na de zoveelste wedstrijd zonder overwinning was de achterstand op Vogido opgelopen tot acht punten. Maar het kan raar lopen in de derde klasse A en in drie weken tijd is de achterstand van NEO teruggebracht tot drie verliespunten. Beide teams staan gelijk, maar de Enschedeërs hebben nog een potje te goed.

Nadat Sc Enschede drie speeldagen geleden NEO de eerste thuisnederlaag van het seizoen toebracht leek het seizoen gelopen, zeker toen het team de week erna bij Eilermark weliswaar goed terugkwam van een achterstand, maar toch genoegen moest nemen met een 3-3 gelijkspel.

Wat volgde waren twee overwinningen, tegen Juventa’12 en de Tubanters, beide tot stand gekomen door heel acceptabel voetbal. En doordat alle topploegen grossierden in puntverlies kreeg NEO zelf weer vat op de competitieafloop. Bij winst op de koploper kan er een geweldig slot ontstaan.

NEO speelde afgelopen zondag op het Diekman een sterke eerste fase waarin het terecht op voorsprong kwam middels Pascal van Berkum. Wat volgde was een groot overwicht voor de brigade van van Holland dat echter niet in goals kon worden omgezet. Volledig tegen de verhouding in scoorde de thuisclub wel, daarmee NEO weer eens met de neus op de feiten drukkend.

Gelukkig kon de zaak na de pauze relatief simpel worden rechtgezet, maar dat zullen andere teams niet makkelijk laten gebeuren en al helemaal een team als Vogido niet.

Vogido zit in een dipje als je puur naar de resultaten kijkt. De laatste zes wedstrijden leverden maar zes punten op, met maar één overwinning. Wat dat betreft zijn de ploegen aan elkaar gewaagd, want ook NEO beleefde een veel mindere fase na de winterstop.

In de attractieve uitwedstrijd tegen Vogido speelde NEO voor rust een van de beste helften van dit seizoen. Wat pech, niet scherp voor de goal zijn en een geweldige doelman zorgden ervoor dat de ruststand echter dubbelblank was. Toen na de thee Vogido vlot 1-0 scoorde en daarna zelfs 2-0 via een van richting veranderde vrije trap leek het een gelopen koers. Een strafschop van Pascal van Berkum leek het tijd te doen keren, maar middenin in een aanvallende fase van NEO scoorde de thuisclub na een snelle counter de 3-1, de wedstrijd daarmee beslissend. Over effectiviteit gesproken.

Dat laatste lijkt de kracht van Vogido. De drie spitsen scoorden samen al 39 keer, een respectabel aantal en Vogido heeft mede daardoor de meest productieve aanval van de afdeling.

Zondag treffen twee teams elkaar die willen voetballen en dat zou een leuke pot op moeten kunnen leveren. Voor beide teams is het kampioenschap het enige dat telt, want plek twee levert in deze onvoorspelbare klasse helemaal niets op.

NEO 2 bevindt zich in een welhaast vergelijkbare situatie als het eerste. Drie verliespunten meer dan de koploper, in dit geval Bon. Boys. Omdat beide teams op de laatste speeldag tegen elkaar spelen heeft ook NEO 2 alles in eigen hand. Voorwaarde is wel dat zondag de punten gepakt worden bij SDC’12 2.

Reacties