Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
03 september 2014

NEO voor seizoensouverture op bezoek bij EMMS

Voor NEO 1 gaat komende zondag de competitie 2014-2015 op een wel heel bijzondere manier van start. Tegenstander is namelijk EMMS uit Slagharen, de laatste officiële tegenstander van vorig seizoen, een seizoen dat voor beide clubs in mineur afliep.

NEO had vurig gehoopt op promotie en rekende zich al rijk na in Slagharen de eerste wedstrijd in de nacompetitie met 1-0 te hebben gewonnen. Helaas bleek dat niet voldoende, want in een verbijsterende thuiswedstrijd, waarin NEO het eerste half uur volledig domineerde, straften de gasten het niet-scoren van NEO ongenadig hard af: 1-4.

EMMS slaagde echter ook niet in zijn missie, want in de nacompetitie om een extra plek in de 3e klasse werd in een krankzinnige wedstrijd met 8-5 (na verlenging) verloren van Sallandia. Vandaar dat zowel NEO als EMMS elkaar nu in de 4e klasse tegenkomen.

De voorbereiding van NEO verliep qua resultaten best aardig, maar Jan Willem van Holland en Ben van Rijn hadden voortdurend te kampen met nogal kleine trainingsgroepen en dat is uiteraard verre van ideaal. Er werden veel verschillende spelers uitgeprobeerd tijdens de oefenwedstrijden en gezien het feit dat de selectie de nodige veranderingen heeft ondergaan is dat een logische zaak. Veel jeugdspelers kloppen op de deur en dat is mooi om te zien. Terugkijken naar de spelers die vertrokken is zinloos, genieten van wat je wel in huis hebt een veel betere insteek.

Wat kunnen we van NEO verwachten dit jaar? Kijkend naar de potentie van de groep spelers dan zul je tegen vrijwel geen enkele tegenstander kansloos zijn, los van het feit dat je nooit helemaal in kunt schatten hoe het met die clubs gesteld is. In de 4e klasse A lijken een paar teams op voorhand tot de favorieten te behoren. De Tukkers was al een paar keer dichtbij promotie, maar faalde steeds op het laatste moment. De Albergers zijn er zeker niet zwakker op geworden, dus absoluut een topkandidaat. Borne heeft zich behoorlijk versterkt en maakte op de Richard Bertelink Memorial een goede indruk. De bekerclash tegen NEO was een gelijkopgaande strijd. Maar Borne gaat zeker bovenin meedoen. EMMS heeft bewezen een potentiële derdeklasser te zijn, maar liet het vorig jaar nogal afweten in de slotfase van de competitie. De nieuwe trainer Berend Oosting, als voetballer afkomstig van WKE, heeft 2 getalenteeerde spelers meegenomen. Een speler van v.v. Emmen, maar ook Robert Fik, een beer van een spits die bij WKE en Hoogeveen een groot scorend vermogen aan de dag heeft gelegd! Een grote en zeer geroutineerde aanwinst zo op het eerste gezicht.

De andere teams uit de klasse zijn grotendeels bekende ploegen voor NEO. Alleen tegen Fleringen en Sportlust Vroomshoop werd in competitieverband nog nooit gespeeld. Tegen Vasse wel, maar dat is al geruime tijd geleden. Theo Booy scoorde daar in een wel heel grijs verleden eens voor NEO rechtstreeks vanuit een uittrap!!

Het begin van de competitie zal de verhoudingen al gauw gaan weergeven en uiteraard hopen we dat NEO een wat voortvarender start zal hebben dan in de laatste jaargang toen er in de eerste 8 wedstrijden 3 keer werd verloren en 2 keer gelijkgespeeld.

We hopen dat het jonge en enthousiaste team veel supporters motiveert om te komen kijken. Op Sportpark de Kei in Slagharen wordt er zondag om 14.00 uur afgetrapt.

Reacties