Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
03 mei 2015

NEO voorkomt op het nippertje blamage tegen Sportlust

Het is op zich logisch dat als de druk volledig van de ketel is je een wedstrijd minder geconcentreerd speelt dan als er nog wat te winnen is. Maar wat NEO 1 het publiek zondagmiddag voortoverde kwam bij vlagen niet verder dan de betiteling “laks”. En dan in verdedigend, zowel als aanvallend opzicht. Sportlust is niet voor niets gedegradeerd en als de gasten dan vier keer kunnen scoren en nog een paar kansen meer krijgen…. Ook de aanvallers lieten zich niet onbetuigd, want de eindstand had net zo goed 12-6 kunnen zijn. Wat NEO wel degelijk sierde was dat het na de 2-4 volop de aanval zocht en uiteindelijk de wedstrijd toch nog net 5-4 naar zich toe wist te trekken.

Al na een paar minuten scoorden de gasten uit Vroomshoop. Een aanval leek gesmoord, maar via een mooi hakje stond Tim Spoor ineens vogelvrij voor Bob Peterman: 0-1. Al heel vlot wist NEO de zaak recht te trekken. Beide keren rondde Tim Bijker goed uitgespeelde aanvallen af: 2-1 en er leek geen vuiltje aan de lucht. Zeker toen Max Brunninkhuis in het strafschopgebied onderuit gehaald werd en hijzelf de strafschop mocht nemen. De “Panenka” belandde echter op de lat. NEO bleef wel de bovenliggende partij, maar toen Bob na ruim een half uur “los” riep maar de bal ook helaas losliet was het al weer 2-2.

In het eerste deel van de tweede helft leek het helemaal fout te gaan, want Sportlust scoorde via Reinder Jan Klunder heel simpel twee keer, hoewel de bal bij de 2-4 danig van richting werd veranderd. Gelukkig kon NEO de rug rechten en de ene aanval na de andere rolde richting het Vroomhoopse doel. Een paar prachtige kansen werden nog gemist, maar uiteindelijk wisten Wout Deterd (zie foto, mooie actie door het midden), Job Ravelli (zie foto, mooi schot door een woud van benen) en Max (mooi geplaatst schot) het tij te keren en de drie punten in Borne te houden.NEO - Sportlust 2

Een wedstrijd om gauw te vergeten, maar later zal men de 5-4 wellicht zien als een “vermakelijk potje”.

Volgende week (uiteraard om 14.00 uur) wacht de laatste competitiewedstrijd bij Saasveldia dat vandaag verloor bij Vasse. Die wedstrijd gaat ook voor de thuisclub nergens meer om. Bovenin lijkt alles immers “klaar” te zijn. De Tukkers kampioen en Reutum, Enter en EMMS zullen in de nacompetitie actief zijn. Onderin speelde Vasse zich heel knap veilig en moeten Almelo en UD in een rechtstreeks duel uitmaken via samen met Fleringen de nacompetitie ingaat.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

 

Reacties