Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
07 september 2020

NEO Vrouwen 1 wint ook haar tweede bekerduel, 1-3 bij SV Raalte

Op een zonnige zondagmiddag trad NEO voor de beker aan tegen 2e klasser SV Raalte Vrouwen 1. Op papier een lastige tegenstander aangezien de ploeg uit Raalte een klasse hoger speelt.

De NEO dames begonnen de wedstrijd uitstekend door middel van een vroege voorsprong. Door gerommel in de verdediging van SV Raalte kon Demi na goed druk zetten de bal veroveren. Na 2 pogingen kon Demi uiteindelijk de bal achter de keepster van SV Raalte plaatsen. De overige minuten in de eerste helft ging het spel vrijwel gelijk op. Beide ploegen kregen kansen om een doelpunt te maken, maar konden de bal niet in het net krijgen. De score bij het rustsignaal: 0-1.

De 2e helft begonnen de dames van NEO niet goed. SV Raalte was feller en was vooral het eerste halfuur de bovenliggende partij. Na geklungel achterin bij NEO kon de spits van SV Raalte de bal netjes in de hoek werken achter de uitstekend keepende en debuterende Naomi (overgekomen van KOSC).

Na deze tegentreffer ging de knop om aan NEO-zijde. Er werd meer pressie naar voren gegeven. Demi werd via het middenveld de hoek ingestuurd en kon daardoor een voorzet in de 16 geven. De voorzet was perfect op maat voor Mandy die de bal beheerst achter de keepster van SV Raalte schoot.

Deze treffer gaf de NEO dames weer nieuwe energie voor de resterende slotminuten. De stand op het scorebord werd zelfs nog op 1-3. Via een mooi ingeschoten vrije trap van Lotte belandde de bal op de onderkant van de lat. De bal viel voor de voeten van een goed inlopende Minke, waardoor zij de bal simpel kon binnentikken. Op karakter en doorzettingsvermogen wist het team van Bas Ekkelboom in de slotminuten toch de overwinning over de streep te trekken. Al met al een knappe prestatie van het team.

De dames staan mede door deze overwinning bovenaan in de bekerpoule. Bij winst of gelijkspel aankomende zondag kan het team van Bas Ekkelboom zichzelf verzekeren van een plaatsje in de volgende bekerronde. De dames spelen dan de laatste poulewedstrijd om 11:00 op ‘t Wooldrik tegen competitiegenoot Vios Beltrum. Kom jij ook onze dames aanmoedigen?

Voor de foto’s dank aan de fotograaf van SV Raalte!

 

Reacties