Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
05 september 2017

NEO-vrouwen maken gehakt van Saasveldia: 0-17

Een verslag van Carlijn Demmer.

Afgelopen zondag 3 september was het weer tijd voor onze eerste (beker)wedstrijd na de zomerstop. Ondanks dat we deze zomer nog geprobeerd hebben onze conditie op peil te houden en onze nieuwe trainer Eric er al alles aan had gedaan ons klaar te stomen voor onze eerste wedstrijd, ging deze ons niet in de koude kleren zitten. Uiteraard lieten we dit niet merken en lieten we onze tegenstander meteen zien met wie ze te maken hadden, want na 2 minuten was er al een eerste kans voor Demi na een mooie corner van Kaylee. Ook Laura liet toen gelijk even zien met wie Saasveldia te maken had en het scheelde niet veel of ze had de eerste goal van de wedstrijd gemaakt.

Minke was degene die het toen na 4 minuten maar even deed: 0-1 voor NEO!!

‘Dat kan ik ook’ dacht Carolien en na een mooie actie scoorde ze in de 6e minuut de 2e goal voor NEO!

De combinatie Kaylee en Demi bleek succesvol te zijn, want na 10 minuten gaf Kaylee een assist en deze wist Demi goed te benutten: 0-3!!

De aftrap van Saasveldia was daarna nog niet gedaan of de nummer 4 zat er ook alweer in door een goed samenspel van de vrouwen van NEO en daaropvolgend weer een mooie goal van Carolien.

Ook Lotte Knuif liet haar kwaliteiten meerdere keren zien en na 22 minuten had ze een mooie kans op goal, maar hield ze het nog even spannend..

Even later maakte ze ‘m toch nog: 0-5!!!

Nu hoor ik je denken: ‘Waar is Saasveldia in dit verhaal…?!’ Nou, die waren er ook hoor en na 25 minuten waren ze zelfs even op onze helft. Vervelend voor onze topkeeper Maaike die net bijna klaar was met het tellen van de grassprietjes op de eerste vierkante meter en hierdoor weer helemaal de tel kwijt was. Haar focus bleek niet alleen bij de grassprieten te liggen, want ook de bal wist ze met gemak uit de goal weg te houden door haar altijd zo goede rust en concentratie.

‘Dat was wel weer genoeg voor Saasveldia’ leek Lotte Knuif te denken, want na een samenspel met de andere middenvelders scoorde ze de 0-6 in de 24e minuut. De 27e en 28e minuut waren zeker niet minder succesvol en de 0-7 en de 0-8 waren een feit. Beide door een mooie aanval van Roos.

Het mooie maar vermoeiende weer maakte dat de scheidsrechter ons even een welverdiende drinkpauze gunde en vervolgens scoorde Roos nog maar even een keer 8 minuten voor de rust.

In de rust was er weinig te bespreken en was onze trainer Eric vooral erg tevreden. ‘Gewoon zo doorgaan en lekker blijven scoren!’ was zijn advies.

Dat advies werd opgevolgd hoor. We begonnen rustig in de tweede helft en gaven zelfs Saasveldia af en toe even de gelegenheid de bal aan te raken. Helaas deden ze hier weinig mee en 10 minuten na rust, scoorde Demi maar weer eens voor NEO: 0-10!!

7 minuten later wist ook middenvelder Merle te scoren na een mooi samenspel met Roos en was het alweer 0-11!

Het onverslaanbare NEO bleef maar doorgaan en weer 5 minuten later scoorde Minke de 12e goal. Een aftrap volgde uiteraard weer en Saasveldia had hierdoor de bal weer in bezit. Even leken ze gevaarlijk te worden, maar al snel hadden de vrouwen van NEO dit de kop in gedrukt en na een mooie corner was het alweer tijd voor de 0-13 door Demi.

Het leek wel of het voor niemand gek genoeg kon vandaag en zo leek onze Roos er ook vooral over te denken, want in de 27e, 32e en 33e minuut scoorde ze ‘even’ de 0-14, 0-15 en 0-16.

Het is dus ook zeker niet onterecht dat ze na afloop door Eric werd benoemd tot ‘Woman of the match’.

Mandy, die nog niet lang terug was van een lange vliegreis, kwam door het veld gevlogen en scoorde de laatste goal van de wedstrijd: 17-0!!

Goed begin van hopelijk weer een mooi en succesvol seizoen! Wij hebben er zin in!!

Aanstaande zondag 10 september staat ons een spannende wedstrijd te wachten tegen SVO Twickel VR1 dat de eerste wedstrijd verloren van ATC’65 VR1.  SVO Twickel is een combinatieteam van Rood Zwart en SV Delden.

Reacties