Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
08 december 2016

NEO wacht bij Victoria '28 zware laatste klus van 2016

Na de tamelijk regelmatige overwinning op DSVD van afgelopen zondag wacht komend weekend alweer de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Victoria’28, de winnaar van de eerst periode, is op de Wesselerbrink de tegenstander.

De equipe van Remco van der Weide was op voorhand een van de grote favorieten in deze afdeling. En eigenlijk behoren ze nog steeds tot de favorieten als je naar het spelerspotentieel kijkt. Met spelers als Boy Kamphuis, Andy Sterken, Mickael Stuut en Jafeth Tanate heeft de ploeg mensen in huis met ruime ervaring in de hogere amateurregionen. Voeg daarbij een aantal getalenteerde jonge spelers en de altijd scorende spits Jeroen Germeraad en het winnen van de eerste periode is niet raar, hoewel ze dat mede te danken hebben aan NEO, want die ploeg had de titel twee keer voor het grijpen.

Victoria leidt aan hetzelfde euvel als Juventa dat vorig jaar de eerste periode pakte en toen ook het spoor bijster raakte en zich uiteindelijk maar moeizaam veilig speelde. Dat zal Victoria niet overkomen, want daarvoor kent de ploeg teveel kwaliteit. Maar vier keer op rij verliezen zal de groenwitten toch pijn doen.

NEO doet het als debutant natuurlijk geweldig. Een derde plek is heel netjes, daarbij in ogenschouw nemend welke persoonlijke problematiek de ploeg heeft gekend. Tegen DSVD werd er lang niet altijd oogstrelend gevoetbald, maar op de beslissende momenten was het team nu wel daadkrachtig waar dat bij Vogido een week eerder helaas niet lukte.

Zo vlak voor winterstop zou een driepunter zeer welkom zijn, maar aan de andere kant zal Victoria ’28 hetzelfde willen om zodoende de neerwaartse spiraal om te buigen. Dit gegeven zou garant mogen staan voor een leuke pot voetbal. We hopen dat de supporters er net zo over denken en ook zondag weer komen kijken. Ook Victoria’’28 begint haar thuiswedstrijden om 14.00 uur.

Reacties