Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
10 mei 2022

NEO wacht donderdagavond zware kluif in uitwedstrijd tegen Grol

Los van het feit dat Moederdag sowieso al een leuke dag kan zijn, was het voor NEO ook sportief een uitstekende zondag. De forse winst tegen SDC’12 bleek nog meer waard toen bleek dat Bon Boys in het thuisduel tegen Grol weliswaar de betere ploeg was, maar uiteindelijk toch aan het kortste eind trok middels een goal van de topscorer van de afdeling, Luc Berentsen.

Donderdagavond mag NEO op bezoek bij datzelfde Grol, een mooie uitdaging voor de Steggink-brigade. De ploeg op Groenlo zit eigenlijk het hele seizoen op het vinkentouw wat betreft plek drie. Het lijkt erop dat Grol samen met Achilles’12 gaat uitmaken wie die plek gaat pakken en op die manier in elk geval een vervangende periodetitel grijpt. Maar ook in periode drie is de ploeg van William Krabbenborg nog erg kansrijk. Wat heet, ze staan drie punten los van Achilles’12 en ATC’65, weliswaar achter NEO, maar zij pakten de eerste periode al.

Grol kent een enigszins wisselend seizoen. Prachtige resultaten worden afgewisseld door nederlagen tegen relatieve laagvliegers zoals BWO (zelfs twee keer) en Wijhe’92. Bij iets constantere prestaties had de ploeg wellicht mee kunnen doen om de titel.

De wedstrijd in Borne, eind november, won NEO met 3-1, maar Grol liet toen wel degelijk zien een van de betere teams van 2J te zijn. Het was dat de bezoekers een aantal 100% kansen in de 2e helft misten, anders was het uitstekende half uur van NEO, waarin drie keer gescoord werd, veel minder waard geweest.

NEO overklaste SDC’12 zondag na de pauze volledig, met veel passie, veel lopende spelers en een ongekende doeltreffendheid. Waar het scorend vermogen de laatste weken nog wel eens manco bleek was het bijna een kwestie van “elk schot is ’n haaz’n”.

Door het verlies van Bon Boys staat NEO drie punten los van de ploeg uit Haaksbergen en zeven voor op Achilles’12 en dat met nog vijf duels te gaan. Dit zijn de weken die je als voetballer mee wilt maken! Op Mats Velner na is de selectie van Michel Steggink compleet en NEO is nog steeds gevrijwaard van schorsingen. De ploeg loopt überhaupt tegen erg weinig kaarten aan, een compliment waard.

Het tripje naar Groenlo is kort en hopelijk zien we weer veel NEO-mensen langs de lijn. Het team verdient het! De wedstrijd begint om 20.15 uur.

Reacties