Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
19 april 2018

NEO wacht zware zondag op bezoek bij titelpretendent FC Suryoye-Mediterraneo

 

Na het teleurstellende gelijke spel van afgelopen zondag tegen Losser wacht NEO komend weekend een van de grotere uitdagingen van het seizoen. Een van de twee titelpretendenten van de derde klasse A, FC Suryoye-Mediterraneo, is gastheer van het team van Jan Willem van Holland. NEO zal fors aan de bak moeten om überhaupt een kans te maken en de vorm geëtaleerd tegen Losser zal zeker niet voldoende zijn.

Je komt bijna superlatieven te kort om het seizoen van Suryoye te beschrijven. Slechts drie keer kon de multi-culticlub geen drie punten bijschrijven. Sc Enschede en de Tukkers verlieten de Wesselerbrink met drie punten en Juventa pakte er een verdienstelijk gelijkspel. Alle uitwedstrijden werden gewonnen, voorwaar een topprestatie.

Normaliter zou er geen greintje twijfel bestaan over een naderend kampioenschap, ware het niet dat 3A ook Barbaros herbergt dat zelfs nog een verliespunt minder heeft ook. Iedereen kijkt reikhalzend uit naar 20 mei, de dag waarop beide ploegen elkaar treffen in Hengelo.

Suryoye deed het vorig jaar al goed, maar door een hernieuwde kwaliteitsimpuls is de ploeg nadrukkelijk in de race voor promotie. Chris Cicek is nu volledig inzetbaar en met de komst van Diego van der Weide en twee spelers van Achilles Enschede, Job ter Horst en Bart Reinds, heeft het team een topselectie.

In Borne kreeg NEO destijds een forse nederlaag te verwerken. Uiteraard terecht, maar wel op een wat opmerkelijke manier tot stand gekomen. Nadat Lucas Aydin scoorde met een van richting veranderd schot kreeg Suryoye de 0-2 in de schoot geworpen. Tim Bijker scoorde, vanaf een meter of 35, in eigen doel. Zo’n voorsprong uitbouwen is wel aan de ploeg toevertrouwd en daarmee is de 1-5 zeperd meteen verklaard.

NEO in goeden doen kan het elke tegenstander lastig maken en hopelijk wordt het zondag ook zo’n dag. Het zou zeer welkom zijn in de strijd die NEO voert om de derde plek. De voorsprong op de concurrentie bleef afgelopen zondag nagenoeg intact doordat ok Sc Enschede en de Tukkers punten verspeelden.

Reacties