Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
17 december 2015

NEO was in de ban van Sinterklaas: een terugblik

Op woensdag 2 december was het zover: de sinterklaasavond met het G-team! Er waren lootjes getrokken en iedereen moest een gedichtje maken van een paar regels. Een surprise mocht, maar was niet verplicht! Wat hebben de jongens en meiden er wat moois van gemaakt. Een voetbalveld werd nagebouwd en zelfs een voetbalshirt. Sinterklaas G-teamAls klap op de vuurpijl kwam Sinterklaas ook nog langs met een piet! En zoals dat hoort bij Sinterklaas kreeg iedereen nog een cadeau, namelijk een prachtige NEO-sjaal! Kortom: het was een hele gezellige avond! Bedankt Sinterklaas!

Op zaterdag 5 december werd de 4×4 bezocht door 6 voetbalpieten van het eerste elftal van het Spaanse Nomen Est Omen (zie hoofdfoto). De pedro’s (Spaans voor pieten) stelden zich spontaan beschikbaar voor de jeugd en begonnen met de 4×4 voetballes. Na diverse kunstjes en slidings nam ook Sinterklaas plaats op de middenstip en hij volgde de wedstrijd zeer gespannen in de richting van de bal. Na een duidelijke overwinning van de jeugd, ging iedereen samen op de foto en gingen we verkleumd richting de kantine, waar de ranja klaar stond. De gevulde schoentjes en cadeautjes werden uitgedeeld door Sint en zijn pedro’s. Kortom een geslaagd feest en wij denken en hopen tot volgend jaar!

Op donderdag 26 november was de Sinterklaasavond voor de F-jeugd. De kantine werd bestormd door de F-jes. Menigeen werd even teruggefloten om de jas aan de kapstok te hangen. Het enthousiasme was groot, men had er zin in! Het zakje chips werd gretig in ontvangst genomen en na een liedje en een luid geroep om zwarte piet, kwamen er zowaar 5 voetbalpieten (uit het Spaanse eerste elftal van Nomen Est Omen) strooiend op het toneel. Menig ‘hooghoud balletje’ werd geoefend en toen Sinterklaas ook plaats had genomen, werden er zelfs moppen verteld… (‘Wat moet je doen als je sinterklaas op een kameel ziet? Naar de dokter!!’’ )
Sint kon ook goed zingen en zette luidkeels de polonaise in. Na de drinkpauze kregen ze allemaal een NEO-sjaal cadeau, en na het aftellen van de ‘rommel ’piet, ging het cadeaupapier de lucht in. Vervolgens ging de sjaal omhoog en werd er gezongen: “Goa stoan aj veur NEO bint…” Tevreden en voldaan gingen ze huiswaarts en een bepaalde ‘Thomas’ had een herkenningspuntje uit het Polman stadion.Sinterklaas F

De sinterklaasavond voor de E-groep vond plaats op vrijdag 27 november. In de kantine, die gezellig versierd was, werd een film gedraaid van ‘de Minions’. Onder het genot van een zakje chips en een glaasje limonade werd de film goed bekeken en leuk gevonden. Soms dwaalden de gedachten even af, en was een goed gesprek met de achterbuurman prioriteit, maar een kleine pauze zorgde ervoor dat de kinderen weer volop genoten van de film.
Na afloop van de film werden er nog NEO-sjaals en pepernoten uitgedeeld en gingen ook zij tevreden naar huis.

Met speciale dank aan: Merlin Mulder (fotografie Made by Merlin), Hennie oude Munnink, Gerard Schwering, Noor Koebrugge, Robin, Bas, Wout W, Twan, Wout D, Tim, Job, Jan. Het Cluster Beheer voor de bijdrage aan 5 schoenen en uiteraard het Cluster Clubhuis.

Bedankt, en hopelijk tot volgend jaar!

Namens het Cluster Sinterklaas,
Mark, Rimke, Maaike, Birgit, Mariëlle


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

Reacties