Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
07 september 2016

NEO-wielerploeg deed mee aan Ride for the Roses

Ride for the Roses banner

Wielerploeg Ride for the Roses 7Dit jaar was de NEO wielerploeg prominent vertegenwoordigd met maar liefst 38 deelnemers op de fiets en 1 tandem! De rit van 100km zou dit keer door het Twentse landschap gaan en de start was op het vliegveld Twente. Om 08.00uur werd er verzameld in het clubhuis en kort daarna was er het vertrek per fiets richting Enschede. Voor ons was het vooral te doen om er óók een leuke dag van te maken met zijn allen, maar natuurlijk waren er voor haast alle deelnemers diverse bijzondere redenen om hieraan deel te nemen. Natuurlijk waren we allemaal zeer blij om te horen dat ons fiets lid Gerard Bertelink vorige week te horen heeft gekregen dat de kuren en behandelingen dermate goed aangeslagen waren dat Gerard te horen kreeg dat ie “schoon” is! Dat het helaas ook anders kan bleek ook deze week weer met het nieuws dat Henk Brama en Henk de Boer beiden aan de gevolgen van kanker overleden zijn. Ook was het 2 september alweer vier jaar geleden dat onze voetbal en fietsmaat Richard Bertelink hieraan kwam te overlijden. Verder hebben met name Frits en Eric er recent van zeer dichtbij mee te maken gekregen in de familie, maar eigenlijk zal helaas bijna iedereen van ons wel iemand “hebben” of kennen die hem na staat en aan deze ziekte lijdt. Wielerploeg Ride for the Roses 6

Met toch een mooie dag in het vooruitzicht vertrokken we rond 08.15 vanaf NEO, maar nog voor Deurningen was de eerste (en gelukkig enige) valpartij van die dag al een feit. Aangezien Bennie en Jocky toch al veel dingen samen doen, waren dit ook de enige twee die gebroederlijk onderuit gingen. Al met al een beste smak, maar toch konden ze op karakter(!) hun tocht voortzetten en ook nog helemaal voltooien! Op het vliegveld een drukte van belang, met een vertraagde start om 10.15 en al om 10.20 een flinke stortbui…!

Echter was dit gelukkig maar van korte duur en de rest van de dag hebben we meestal goed en zonnig weer gehad. Zo’n beetje de gehele weg stonden er op allerlei plaatsen – vooral in de “boerendorpen” – drommen mensen iedereen aan te moedigen en toe te juichen. In totaal trok er een langgerekt lint van ruim 7000 wielrenners aan hen voorbij.

Wielerploeg Ride for the Roses 4Wielerploeg Ride for the Roses 3

Wel zagen we al vanaf km. 1(!) tot aan het einde tig personen met een lekke band, waar helaas ook Remco mee te maken kreeg. Net op het moment dat hij stopte om zijn jasje uit te doen en achterop raakte bleek hij een lekke band te hebben. Wel was deze snel verholpen maar vijf minuten later had hij er nog een! Gelukkig was dit in de buurt van Delden zodat Borne dichtbij was. De rest van NEO bleef gelukkig helemaal verschoond van welke materiaalpech dan ook. Namens de deelnemende fietsers was er al een bedrag van €.1190,= overgemaakt, en via allerlei donaties van familie, vrienden en NEO mensen kwam daar nog eens €.991,50 bij hetgeen een totaal opleverde van €.2181,50. Er zijn ook nog diverse mensen die namens ons rechtstreeks gestort hebben, waardoor het totaalbedrag eigenlijk dus nog hoger is. En volgens onze initiatiefnemer Ariel kan er nog steeds op de NEO site gedoneerd worden (lukt het niet dan vraag maar).

Wielerploeg Ride for the Roses 2Wielerploeg Ride for the Roses 1

Reacties