Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
25 oktober 2018

NEO wil geschonden blazoen oppoetsen tegen Saasveldia

Natuurlijk kun je zuur en gefrustreerd terugkijken op de nederlaag die NEO op zaterdagavond leed bij LSV. Louter op basis van het resultaat zou je dat wellicht kunnen doen, maar wedstrijden als tegen LSV zul je altijd tegen blijven komen en zaterdag waren er gelukkig meer dan voldoende positieve zaken te zien om komende zondag vol vertrouwen tegemoet te zien.

Een gehavend NEO kreeg met de meedogenloze voetbalwetten te maken in Lonneker. Voor de pauze veruit de betere ploeg, riante mogelijkheden laten liggen en zien dat de thuisclub twee slippertjes aan NEO-kant zeer effectief verzilvert.

Na de pauze steeg het aantal treffers van het LSV-aluminium tot drie en bleek de goal van Rick ten Tusscher niet voldoende. Een harde les, maar ook die kunnen leerzaam zijn.

Het was goed om te zien dat NEO, dat op een gegeven moment maar liefst acht potentiele basisspelers miste, een aantal jongens heeft die dat gemis op kunnen vangen. Zowel Tolga als Wout Lansink en Wessels Bom kunnen terugkijken op een geslaagde invalbeurt.

Voor Jan Willem van Holland zal het afwachten zijn wie er zondag weer beschikbaar zullen zijn. Zeker is dat Mauro Lohuis en Tim Bijker er niet bij zullen zijn, eerstgenoemde vanwege zijn laatste wedstrijd schorsing en Bijker vanwege een armblessure.

Dan de gasten uit Saasveld, altijd een lastig te bespelen ploeg voor NEO. De mannen van nieuwe trainer Remco Weusthof, afkomstig van de Tukkers, kennen een behoorlijke start van de competitie en met name de forse thuisoverwinningen tegen Reutum en in het bijzonder Twenthe Goor vallen in positieve zin op. De laatste twee duels werden gelijkgespeeld tegen respectievelijk DSVD en Eilermark. In dat duel speelde Saasveldia lange tijd met tien man vanwege een rode kaart voor Bart Oude Hesselink, maar de Glanerbruggers profiteerden daar maar matig van en alleen Saadi scoorde vlak voor tijd. Kijkend naar de verslagen van de enige nederlaag, uit bij Avanti, valt te lezen dat dat verlies hoogst ongelukkig was.

NEO bevindt zich inmiddels op ruime afstand van Sportlust en Avanti en moet oppassen dat dat gat niet nu al onoverbrugbaar wordt. Op Sportlust schijnt geen maat te staan, maar NEO moet opgewassen zijn tegen elke andere tegenstander. Zeperds als bij LSV zullen als het even kan voorkomen moeten worden om de rol van betekenis te kunnen spelen die NEO graag wil.

In de thuisduels van NEO tegen Saasveldia vallen de laatste jaren veel goals. Dat mag dit keer ook, als de balans uiteindelijk maar in zwartwit voordeel doorslaat.

 

 

 

 

Reacties