Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
06 oktober 2016

NEO wil koppositie handhaven tegen AJC’96

Wat een luxe! Na vijf speeldagen staat NEO moederziel alleen bovenaan in de derde klasse A. Wie had dat gedacht na de start in de competitie met toch een aantal gedwongen mutaties ten opzichte van de meest gehanteerde opstelling van vorig jaar. Maar wat een genot is het te constateren dat jonge spelers als Wout Deterd en Tim Bijker, die vorig jaar toch regelmatig als wisselspeler begonnen, zich ontpopt hebben tot betrouwbare basisspelers. Voeg daar Jochem Stam bij die al vier goals op zijn naam heeft staan en wat te denken van youngster Stijn Baars die elke speelminuut brutaal en onbevangen aangrijpt. Met Hamza ook nog als creatief  alternatief achter de hand moet Jan Willem van Holland tevreden terugkijken op de openingsserie.

Zoals al in het verslag van afgelopen zondag vermeld stond was er bij de tot nu toe behaalde dertien punten ook geen enkel “gestolen” punt bij. NEO was in elke wedstrijd voetballend beter dan de opponent hoewel er zeker ook momenten zijn geweest waarin de tegenstander naliet (terug) in de wedstrijd te komen en NEO aldus de gelegenheid bood verderop in het duel definitief orde op zaken te stellen.

En dan onze tegenstander van vandaag. AJC’96 uit Losser. De fusieclub (ontstaan uit de legendarische namen TAR en PJ) kende een aantal prima seizoenen (waaronder drie in de tweede klasse), maar kent nu een zeer moeizame start. Nog geen enkel punt en een zeer negatief doelsaldo.  Nieuwe trainer Boy Jahn Jahn kon met Rick Battels en Kemal Sari twee aansprekende namen begroeten maar bij het sluiten van de markt bleek er ook opeens een half elftal te vertrekken. Koppel dat aan een paar blessures en schorsingen en de plek op de ranglijst is vlot verklaard. Zoals de oefenmeester deze week in TCTubantia verklaarde: “De angst voor een loodzwaar seizoen is groot”. Afgelopen weekend had AJC Reutum op bezoek en die wedstrijd was al na vijf minuten gelopen. Het was toen al 0-2.

Als debutant kan NEO zich echter geen enkele vorm van onderschatting veroorloven en hopelijk heeft de ploeg de ervaringen van vorig jaar nog paraat toen het team het juist tegen een paar clubs uit de onderste regionen (Vasse en Fleringen) erg lastig had. AJC’96 zal vanzelfsprekend ook een keer het zoet van een overwinning willen proeven maar wat NEO betreft mag dat nog rustig een week op zich laten wachten.

Zoals gezegd is er geen betaald voetbal, geen koopzondag in Borne en het wordt nog aardig weer ook. Wat let u de NEO-boys aan te komen moedigen?

NEO 2 staat op een mooie tweede plek en gaat die zondag verdedigen bij Saasveldia 2. Het wordt vroeg opstaan, want in Bruins City wordt al om 09.00 uur begonnen!

 

Reacties