Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
01 mei 2019

NEO wil met zege tegen Victoria'28 de druk op koploper Eilermark houden

Na het gewonnen duel tegen Twenthe op vrijdagavond volgde de selectie van Jan Willem van Holland afgelopen zondag het duel Sportlust – Eilermark. Er werd een walk-over voor de equipe van Wesley Sanders verwacht, maar niet was minder waar. In een hectisch duel met matig voetbal en twee rode kaarten, gelijkelijk verdeeld over beide ploegen, had Sportlust de beste kansen, maar helaas voor NEO eindigde het duel in 0-0, waardoor Eilermark vier punten voorsprong behoudt op NEO.

NEO had vrijdagavond zelf totaal geen moeite met Twenthe dat het in het restant van de competitie nog wel eens moeilijk zou kunnen krijgen om de nacompetitie te ontlopen. De voorsprong op Reunie lijkt ruim, maar met Reunie – Twenthe als eerstkomende duel kan de voorsprong snel slinken. Bovendien werd deze week bekend dat Losser – Avanti moet worden overgespeeld, omdat de ploeg van Michiel Mensink een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld.

NEO gaat ook deze speelronde op vrijdagavond spelen en nu bij hekkensluiter Victoria’28, dat een dramatisch seizoen doormaakt. De ploeg van Jeroen Kiepman staat ruim onderaan en aan degradatie valt niet meer te ontkomen. Voor de groenwitten resteert volgend jaar helaas alleen een herstart in de vierde klasse.

Voor NEO is de opdracht helder, geen puntverlies om daarmee de druk op Eilermark intact te houden. Over twee weken wacht dan het thuisduel met de Glanerbruggers, dat overigens dan wel meteen ook het kampioensduel voor de ploeg van Wesley Sanders zou kunnen zijn!

Victoria zal vrijdagvond nog graag een paar punten aan het schamele puntentotaal willen toevoegen, iets dat in de afgelopen twee wedstrijden bijna lukte. Tegen Avanti werd een 2-0 voorsprong uit handen gegeven en ook Sportlust wist pas in de absolute slotfase te winnen op de Wesselerbrink. Voor NEO derhalve zaak om elke vorm van onderschatting op ’t Wooldrik te laten!

 

 

Reacties