Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
10 november 2016

NEO wil tegen de Tubanters de weg weer omhoog vinden

Of je het nu een dipje noemt of wat anders, feit is dat NEO al drie wedstrijden niet gewonnen heeft en inmiddels een kleine achterstand heeft opgelopen op de teams boven hen. De derde klasse A blijkt ook dit jaar weer garant te staan voor spanning en sensatie. De ene koploper lost de andere af en op dit moment is Vogido het team dat de ranglijst aanvoert. Dat kan na zondag echter weer totaal anders zijn.

NEO verloor zondag in Albergen met 1-0 en ondanks dat de teams eigenlijk nagenoeg gelijkwaardig waren wist de ploeg van Remco Weusthof er dus net wat meer rendement uit te halen en op die manier qua puntentotaal op gelijke hoogte te komen met NEO. Wat NEO de laatste twee wedstrijden met name ontbeerde was het aantal doelrijpe kansen. Twee keer op rijd niet scoren zegt in deze voldoende.

NEO miste nog steeds een viertal potentiele basisspelers, maar wat was het weer mooi om te zien hoe een debutant, in dit geval Stijn Hondeveld, zijn opwachting mocht maken in de basis. Stijn klaarde de klus met verve en dat is voor hem en voor NEO een goede zaak.

Dan de tegenstander van vanmiddag. De Tubanters is één van de oudste clubs van de regio. In de jaren 90 promoveerde de ploeg even naar de hoofdklasse maar langzamerhand zakte de club weer af en speelt nu al geruime tijd in de derde klasse. Of dat volgend jaar ook zo zal zijn valt nog maar te bezien. De Tubanters raakte behalve een groot aantal spelers ook trainer Martijn Abbenhues kwijt. Wat de reden ook was, feit is dat nieuwe trainer Tim Somberg met een veredeld A1 aan de competitie is begonnen. Ondanks dat er een paar keer bijna een beter resultaat werd behaald staat de teller tot nu toe nog op slechts één schamel puntje.

Maar ook de Tubanters zal een keer gaan winnen, al mag dat vanuit NEO-perspectief nog wel even duren. Drie keer niet winnen van sterke teams is niet zo’n ramp, maar er vervolgens vanuit gaan dat “het varkentje” de Tubanters wel even gewassen gaat worden zou een dramatische instelling zijn. Jan Willem van Holland kennende zal het zo’n vaart niet lopen en hij zal NEO zeker scherp krijgen. De oefenmeester verlengde overigens zijn contract zodat hij volgend seizoen voor het vierde jaar te bewonderen zal zijn op ’t Wooldrik. Een goede zaak!

In een weekend zonder betaald voetbal hopen we dat de trouwe supporters het team weer komen steunen.

NEO 2 deed zoals gezegd uitstekende zaken door concurrent Quick’20 3 met 6-1 te kloppen. Komende zondag wacht het team van Ben van Rijn opnieuw een topper als in diens woonplaats aangetreden wordt tegen Bon Boys. De ploeg uit Haaksbergen staat een punt voor, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld.

 

 

Reacties