Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
23 maart 2017

NEO wil tegen Oldenzaal weer eens drie punten bijschrijven

De competitie in 3A gaat een cruciale fase in. Net als in vele andere competities roeren de staartploegen zich in hun pogingen het vege lijf te redden. De Tubanters, AJC ’96, DSVD en WVV ’34 pakten allemaal punten in de afgelopen weken en aan de andere kant van de ranglijst is een zege voor de topploegen ook geen zekerheidje meer.

Dat geldt ook voor NEO. Na het vervelende late tegendoelpunt tegen de Tukkers ruim een week geleden herhaalde het scenario zich tegen AJC ’96. Het verschil was dat NEO tegen de Tukkers bij vlagen heel aardig speelde, maar daar in Losser nauwelijks iets van terug te vinden was. Slordig spel, heel veel balverlies en het onbenut laten van meerdere kansen zorgden ervoor dat de geplaagde equipe van Erik Hellegers zowaar nog een punt overhield aan het duel door in de slotfase raak te koppen. Max Brunninkhuis had na een uur spelen NEO met een geweldige lob op 0-1 gebracht, maar dat bleek dus niet voldoende.

In twee wedstrijden vier dure punten laten liggen. Heel zuur als je je bedenkt dat vrijwel alle topploegen punten morsten. Vogido’s wedstrijd werd afgelast venawege een triest sterfgeval, maar de koploper zal met vreugde hebben kennis genomen van de resultaten.

Voor NEO volgen alweer twee thuiswedstrijden op rij waarna de balans uit-thuis weer rechtgetrokken is. Komende zondag wacht het Oldenzaal van Clemens Zwijnenberg dat afgelopen zondag vriend en vijand verraste door Sc. Enschede met een klinkende 4-0 overwinning terug naar het Diekman te sturen, waardoor de club behoorlijk wat afstand heeft weten te nemen van de gevarenzone.

Op basis van de heenwedstrijd lijkt NEO favoriet, maar wat is dat op basis van de huidige ontwikkelingen in 3A nog waard? Op de Tij won NEO indertijd met 3-0 en dat was meer dan verdiend, maar het niveau zal echt omhoog moeten om ook de wedstrijd ook dit keer succesvol af te ronden. Er resteren nog acht wedstrijden en alles ligt nog volledig open mede gezien de vele onderlinge duels die er nog gespeeld gaan worden. Met nog duels tegen nagenoeg alle toppers in het verschiet zal NEO zich geen verder puntverlies kunnen veroorloven om de competitie “levend” te houden, of dat nu op basis van de totaalstand is, dan wel de derde periodestand.

Voorafgaand aan de hoofdmoot speelt NEO JO9-9 een voorwedstrijd tegen Oldenzaal JO9-1

NEO 2 zit in een mindere fase en ook het team van Ben van Rijn wil bij UD de smaak van het winnen weer te pakken krijgen. In Weerselo wordt om 11.15 afgetrapt.

 

Reacties