Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
02 april 2016

NEO wint derby tegen Borne ruim: 0-5

In de race naar de eindstreep zijn drie punten essentieel. Daarom was de sfeer in het NEO-kamp na afloop van Borne – NEO logischerwijze uitgelaten. In een matige derby die na twee rode kaarten aan Borne-kant, in de 44e en 47 minuut, geen echte wedstrijd meer was, won de ploeg van Jan Willem van Holland uiteindelijk afgetekend met 0-5.

Onder prachtige omstandigheden en voor veel publiek begon de thuisclub wat gehandicapt aan de wedstrijd en dat vertaalde zich in een wat behoudende speelstijl, ondanks dat Wesley Assink het eerste schot van de wedstrijd produceerde. NEO had erg veel balbezit, maar creëerde niet al teveel. Tim Bijker en met name Robin Oude Kamphuis (uit een vrije trap van Mauro Lohuis) kwamen het dichtst in de buurt.

Borne hanteerde vrijwel continu de lange bal om de aanvallers te bereiken, maar die werden in dat soort situaties goed aan banden gelegd door de NEO-defensie. Waar die verdediging wel moeite mee had waren een aantal spelhervattingen. Sander Toebes kopte over en een vrije trap van Danny van Laar kon net niet verlengd worden door een ploeggenoot.

NEO kwam wat onverwacht op voorsprong. Niet uit een uitgespeelde aanval, maar na een vrije trap van Max Brunninkhuis. Doelman Chiel Bonke verliet zijn doel, werd gehinderd door een teamgenoot waarna de bal bij Job Ravelli belandde die de bal vanaf een meter of vijftien met een halve omhaal fraai tot doelpunt promoveerde.

Tot de thee gebeurde er vervolgens weinig meer. NEO koesterde de voorsprong en Borne was niet bij machte het tij te keren. De definitieve nekslag leken de gastheren vlak voor rust te krijgen. Aanvoerder Danny van Laar kreeg relatief vlak achter elkaar twee gele kaarten voor vergelijkbare overtredingen en kon gaan douchen.

Toen Robin Boomkamp vlak de pauze wegens vermeend natrappen direct rood kreeg was de wedstrijd afgelopen. Met negen tegen elf was het een kansloze zaak voor Borne. Aanvaller Koen Beltman werd verdediger en voor de hardwerkende Mart Kosterink en Sander Toebes was het belopen van de grote ruimtes eigenlijk onmogelijk.

Tot grote frustratie van Jan Willem van Holland deed NEO veel te weinig met de overdaad aan ruimte. Natuurlijk kwamen er kansen, zoals die van Job Ravelli die na een voorzet van Tim Bijker doelman Bonke ternauwernood zag redden, en werden er twee goals afgekeurd wegens buitenspel. Maar met meer concentratie en slimmigheid had er veel eerder gescoord moeten worden dan pas in de zeventigste minuut. En ook toen had NEO de hulp nodig van de tegenstander. De lekker invallende Jochem Stam nam een hoekschop zo strak dat Bonke hem verlengde in eigen doel: 0-2.

Pas toen ging NEO de ruimtes beter benutten en ontstond er een spervuur aan kansen. Bonke redde eerst nog fantastisch op een inzet van Pascal van Berkum, maar was even later kansloos op een inzet van diezelfde Pascal. Job had een mooie voorzet in huis, de ingevallen Twan Weghorst schoot dusdanig goed in dat Bonke slechts kon tegenhouden. “El Gassie” was attent in de rebound: 0-3.

De mooiste goal ontstond door een Bep Bakhuys-imitatie van Jochem Stam. Een voorzet van rechts werd koppend erg fraai tot de 0-4 gepromoveerd. De fragiele technicus was terecht uitgelaten over zijn eerste goals in de hoofdmacht.

Dat Twan Weghorst na een scrimmage de score nog opvoerde naar 0-5 was leuk voor hem na een afwezigheid van een paar weken.

Al met al een niet al te beste derby die overschaduwd werd door de rode kaarten waardoor er van een fatsoenlijke krachtmeting geen sprake was.

Jan Willem van Holland was uiteraard content met de drie punten maar vond het wel een matige vertoning van zijn ploeg: “In deze fase van de competitie gaat het echter om de punten en die zijn binnen”.

Trainer Edwin Louwes van Borne was teleurgesteld over de rode kaart van zijn aanvoerder, maar was in de rust desondanks nog best hoopvol over de tweede helft. Door een aantal puntjes op de i te zetten had hij nog gehoopt op een mogelijke gelijkmaker: “Dat strijdplan kon echter bijna direct in de ijskast, want met twee man minder ben je kansloos”. De rode kaart van Boomkamp werd door de Borne-coach overigens enorm aangevochten en de club zal ook meteen protest aantekenen tegen een schorsing.

Afhankelijk van de resultaten van de zondag is het voor Borne zaak nog een aantal punten bij elkaar te sprokkelen om definitief veilig te zijn. Voor NEO is de voorsprong inmiddels tien punten, met nog vijf finales te spelen. Twee zeges zijn voldoende voor dat ultieme doel, promotie! Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Sp. Overdinkel, een van de betere tegenstanders van de competitie, inmiddels opgeklommen naar de vierde plek en nog volop in de race voor de nacompetitie.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

Reacties