Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
16 september 2018

NEO wint derde bekerduel met 4-1 van Sportlust Vroomshoop

Normaliter had NEO in een poule met La Première, Sportlust Vroomshoop en Enter natuurlijk door moeten gaan in de beker. Vorige week, na de nederlaag tegen Enter, was al helder dat dat niet zo zou zijn. De wedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop was er derhalve eentje om des keizers baard.

Na de erg sterke oefenwedstrijd tegen SDC’12 deze week (3-1 winst) deed NEO niet erg aan klantenbinding. De ploeg had enorm veel balbezit, maar speelde de bal in een veel te laag tempo rond om erg gevaarlijk te worden. Wat heet, de gasten waren in het begin veel gevaarlijker en scoorden zeer verdiend de 0-1, nadat twee eerder mogelijkheden ongebruikt werden gelaten.

NEO ging wel rusten met een voorsprong. Eerst scoorde Rick ten Tusscher koppend uit een voorzet op maat van Stijn Huls en wat later bediende Max Brunninkhuis met een geweldige pass dezelfde Stijn die de 2-1 op het scorebord zette. In de tussentijd maakten de snelle voorwaartsen van de gasten het de NEO-verdediging eigenlijk te vaal lastig.

Na de thee was de eerste kans weer voor Sportlust en pas daarna creëerde NEO een groot overwicht. De passing was echter niet accuraat genoeg, het tempo te laag en de doelman van Sportlust hoefde derhalve veel te weinig in actie te komen.

Toch werd er nog twee keer gescoord. Eerst benutte Ron Spoler een penalty (zie hoofdfoto) nadat hij zelf een enorme duw in de rug kreeg en vlak voor tijd stonden drie spelers van NEO geen buitenspel omdat een Sportlust-verdediger op de grond lag. Voor Stijn Baars was het een koud kunstje om de 4-1 in te tikken. Vlak daarvoor had Sportlust overigens de grootste kans van de hele wedstrijd onbenut gelaten.

Na een erg wisselende oefencampagne kan NEO kan zich op gaan maken voor een enerverende seizoenstart. Nadat er eerst op bezoek wordt gegaan  met de Tukkers zijn vervolgens topfavorieten Sportlust Glanerbrug en Eilermark de tegenstanders. Over de borst natmaken gesproken.

In de loop van de week kunt u op de site een uitgebreide voorbeschouwing op het komende seizoen lezen.

Reacties