Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
04 september 2019

NEO wint eerste bekerduel met 3-1 bij Vorden

Na drie mooie oefenduels is NEO gisteren begonnen aan de bekerpoule. Op het prachtige gelegen complex van het 90-jarige Vorden werd een verdiende 3-1 zege geboekt, maar coach Jan Willem van Holland was allesbehalve tevreden na afloop.

De start in de Achterhoek was prima en de voorsprong werd ook op een fraaie manier verkregen. Bjorn Tijhuis stoomde op naar de achterlijn en zijn afgemeten voorsprong werd strak ingekopt door Jochem Stam: 0-1

In het eerste kwart van het duel werd Vorden veelal op de eigen helft vastgezet door een vroeg storend NEO. Het leverde ook nog wel degelijk een aantal kansen op, waarvan Rick ten Tusscher er twee niet kon verzilveren. NEO speelde in balbezit echter heel slordig en zelfs de normaal gesproken meest betrouwbare spelers grossierden in balverlies. Het leverde wat mogelijkheden op voor de thuisclub, maar ze scoorden slechts één keer en dat was uit buitenspelpositie, iets dat Max Brunninkhuis later ook deed. Ruststand derhalve 0-1.

Na de pauze begon Vorden fel en Douwe Everink kon een fraai schot nog net via de lat overtikken. Een paar andere schotpogingen van Vorden eindigden echter buiten de palen.

Net toen Vorden zich kansen dacht toe te dichten verdubbelde NEO de score. Een mooie aanval over de linkervleugel, via Ron Spoler en Jochem Stam, werd bij de tweede paal simpel afgemaakt door Max Brunninkhuis: 0-2.

Vorden bleek een tegenstander die niet gauw opgeeft en liet zich niet uit het veld slaan door de achterstand. NEO was voetballend dan wel bovenliggend, maar de gedreven spelende thuisclub kon dat verschil bij vlagen best compenseren.

Een werkelijk sublieme omschakeling stond aan de basis van de 0-3. Wessel Bom, net als Stijn Baars en Wout Deterd ingevallen, veroverde de bal ruim op eigen helft, had een prachtige pass in huis, en via Ron Spoler en Jochem Stam kon alweer Max Brunnikhuis zijn tweede van de avond laten bijschrijven.

Vorden scoorde na een mooie voorzet nog koppend voor de 1-3, maar in de slotfase hielp NEO nog meerdere kansen onbenut. Bas Spenkelink, Jochem Stam en Stijn Baars hadden het vizier op onzuiver ingesteld en Wout Deterd raakte de lat.

Al met al een zeer nuttig bekerduel, waarin NEO verdiend won, maar veel te veel slordigheden ten toon spreidde.

In tegenstelling tot eerdere berichten speelt NEO zondag om 14.00 het tweede bekerduel uit bij de Zweef en op zaterdag 14 september thuis tegen Enter Vooruit om 18.00 uur.

Overigens is de eerste competitiewedstrijd, uit bij ATC’65, verplaatst naar zaterdagavond 21 september.

 

 

 

Reacties