Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
27 september 2015

NEO wint in extremis met 3-2 van RSC

Toen de goede scheidsrechter van dienst zo’n acht minuten voor tijd af leek te haken met een kuitblessure gaf niemand meer wat voor de kansen van NEO, dat op dat moment met 2-1 achterstond. Uw reporter had het begin van het verslag in gedachten al op papier staan, maar heeft dat gelukkig noodgedwongen aan moeten passen, want na de terugkeer van de referee wist de ploeg van Jan Willem van Holland het tij toch nog te keren: 2-3.

Dat RSC bij rust met 1-0 voorstond mag gerust een mirakel worden genoemd. In de uitermate open wedstrijd kreeg NEO voor de pauze namelijk vijf(!) enorme kansen, die geen van allen benut werden. Er stonden nog geen tien minuten op het niet-functionerende scorebord toen Pascal van Berkum al twee keer alleen voor de Rossumse goalie was opgedoken. Eerst schoot hij wild naast en bij de tweede poging bleef de bal onder de doelman hangen. Ook Twan Weghorst was twee keer aanwezig: eerst kopte hij van een paar meter afstand over na een perfecte voorzet van Pascal en wat later soleerde hij tot op de achterlijn, maar bleek de afsluitende pass te onzorgvuldig en een RSC-verdediger kon de bal tot hoekschop verwerken. Ook RSC kreeg in het eerste deel een goede kans, maar een dieptepass werd door een aanvaller naast het doel van de uitgekomen Martijn Jacobs geplaatst. Voor de pauze nog twee goede mogelijkheden: Job Ravelli stelde de doelman op de proef met een fraai schot en Pascal had de rebound voor het intikken. Helaas deed hij dat te slordig en de bal belandde in het zijnet. De laatste kans was voor Mauro Lohuis. Job passte op Twan die de bal teruglegde op Mauro die net overschoot. Toen iedereen al op een dubbelblanke ruststand rekende anticipeerde de NEO-defensie weer niet goed op een dieptepass. Martijn leek redding te kunnen brengen, liet de bal echter glippen waardoor de scheidsrechter de buiteling van de Rossumse aanvaller tot strafschop promoveerde: Roy Davina scoorde 1-0 en de wedstrijd stond op zijn kop.

Het eerste deel van de tweede helft was erg rommelig van beide kanten. Nadat Coen Schwering een mooie volley net over zag gaan leek NEO na een kwartier op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Twan werd van richting veranderd en kon met moeite gekeerd worden. Job pikte de bal vervolgens op links op en bediende Twan op maat. Diens kopbal werd echter op fabelachtige wijze door de doelman gestopt. Nadat Max Brunninkhuis een strak schot gekeerd zag worden moest ook Martijn Jacobs weer in actie komen. Een vrije trap van een meter of twintig keerde hij prima. Iets later bracht een prachtige combinatie tussen Job en Mauro laatstgenoemde alleen voor de doelman, maar ook nu was het zijnet het eindstation. RSC deed vervolgens voor hoe het wel moest…… Een voorzet van links werd door de geheel vrijstaande Roy Davina ingekopt. De wedstrijd leek gespeeld.

Jam Willem van Holland wisselde Kees Vreeswijk, Steven Zonder en Mauro Lohuis voor Jochem Stam, Tim Bijker en Wout Deterd en NEO ging fel op jacht naar de aansluitingstreffer. Een kwartier voor tijd kwam die er. Wout mocht twee keer aanleggen voor een voorzet en Bas Smits kopte uit de tweede poging de 2-1 binnen. NEO was ontketend: Twan zag een bal van de doellijn gehaald en Coen schoot fraai op de lat waarna de bal via de doelman uit de doelmond verdween. Voor RSC was het pompen of verzuipen hoewel het team van Hans Bossink de geboden ruimte best beter had kunnen uitspelen.

De reeds gememoreerde blessure van de leidsman leverde een fors oponthoud op maar Rob Wensink’s handen bleken goud waard waardoor het duel niet gestaakt hoefde te worden. NEO leek even uit het ritme, maar vlak voor tijd viel de dikverdiende gelijkmaker. Job nam een fijne hoekschop en in een mêlee van spelers gaf Twan het laatste tikje: 2-2. Wat er toen gebeurde was onvoorstelbaar. Vanaf de aftrap kon een RSC-aanvaller zomaar vogelvrij op Martijn afstomen. Die werd gepasseerd, de bal ingeschoten, maar Coen voorkwam met een fantastische sliding de hernieuwde voorsprong van de gastheren. Daarmee was de koek echter nog niet op want vlak voor tijd kreeg NEO een vrije trap op een meter op twintig van de goal. Job krulde de bal richting het doel, waarna Coen het leer koppend tot de winnende treffer verlengde. NEO ontplofte in pure euforie, RSC ontredderd achterlatend. Na een laatste vrije trap van RSC klonk het eindsignaal en zoals bijgaande foto treffend aangeeft was NEO door het dolle heen.

Drie kostbare en felbevochten punten in een wedstrijd die NEO al veel eerder had moeten beslissen. Vooral het laatste deel toonde aan waartoe een ploeg in staat is die alles op alles zet en per se wil winnen. Ondanks dat het veldspel steeds beter gaat, waren er ook fases dat NEO de tegenstander teveel ruimte bood. Laat Oldenzaal volgende week maar ervaren dat NEO ook vanaf de eerste minuut een dergelijke strijd aan de dag kan leggen. Genieten van deze punten is belangrijk, maar vervolgens de knop weer om richting zondag wanneer Oldenzaal, de koploper van dit moment, op bezoek komt!


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties