Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
08 oktober 2017

NEO wint kraker bij Sc Enschede op karakter met 0-1

Na twee relatief eenvoudige zeges trof NEO in Sc Enschede een tegenstander van formaat. Het team van Paul Krabbe herbergt veel spelers die hun sporen in de top van het amateurvoetbal hebben verdiend en ook tactisch heeft de ploeg de zaken goed voor elkaar. Door een collectieve prestatie van formaat wist NEO door een goal van Mauro Lohuis echter toch over de streep te trekken.

Voor de thee had NEO het erg moeilijk met de lopende spelers van de thuisclub, en ook werd er veel van positie gewisseld. Dat leverde een veldoverwicht op, maar eigenlijk heel weinig echte kansen. De compacte NEO-verdediging, waar Tim Bijker de positie van de geblesseerde Robin Oude Kamphuis prima innam, moest alle zeilen bijzetten en ook doelman Bob Peterman trad een paar keer uitstekend handelend op. Onder anderen een schot van dichtbij van Appie Altunbas en een vrije trap van Lars van de Molen pareerde hij met verve.

NEO zelf kreeg wel degelijk ook kansen. De eerste uit een vrije trap van Jochem Stam, nadat Ron Spoler door doelman Daylan Kuipers op de rand van het strafschopgebied was getorpedeerd. Kuipers kon de vrije trap echter makkelijk verwerken. En ook na twee mooie aanvallen bleek de slotpass van eerst Pascal van Berkum en later Bas Smits niet accuraat genoeg. 0-0 bij rust dus en daarover mocht de thuisclub het meest ontevreden zijn.

Na de thee kwamen de eerste wapenfeiten op naam van NEO. Met name de uitstekende in de basis debuterende Rick ten Tusscher had de 0-1 op de voet, maar hij raakte de bal volledig verkeerd. Na tien minuten een enorme kans voor Pascal van Berkum. Hij ontdeed zich simpel van zijn tegenstander, zijn schot was hard, maar helaas recht op doelman Kuipers.

Nadat de behendige Carlos Jonkers net voorlangs had geschoten was daar het moment van Mauro Lohuis. Waar hij al eerder wat schotpogingen gekraakt zag gooide de middenvelder al zijn energie in een schot van grote afstand. Als een raket plofte de bal via de verste binnenkant van de paal binnen achter de kansloze Kuipers. Een fantastische goal: 0-1.

Sportclub was even van slag en dat resulteerde maar heel iets later bijna in de 0-2. Ron Spoler ontdeed zich fraai van aanvoerder Ercan, legde de bal terug op Wout Deterd die de bal helaas niet kon drukken en hoog overschoot. Vlak daarna kwam de bal na alweer een mooie aanval in de rebound terecht bij Rick ten Tusscher die opnieuw geen controleover de bal kon krijgen.

Paul Krabbe bracht meerder aanvallend ingestelde spelers in, dat leverde een enorm overwicht op, maar de geconcentreerd spelende NEO-defensie gaf geen krimp en het regende juist kansen aan de andere kant. Pascal van Berkum en Stijn Baars kwamen oog in oog met Kuipers, maar misten de rust om de wedstrijd te beslissen. Ook schoot Pascal nog op de lat en werden twee counters met een overtalsituatie slecht uitgespeeld. Dat het 0-1 bleef was eigenlijk een wonder.

Onder grote spanning werden de laatste minuten gespeeld, maar de tot het gaatje spelende NEO-ploeg gaf geen krimp en trok de luid bejubelde zege over de streep. Verdiend of niet, zo’n geweldige teamprestatie voelt wel heel erg lekker!

Negen uit drie en nog geen enkele goal tegen. Wat een start! Volgende week komt Oldenzaal op bezoek dat het eerste punt pakte door na een 0-3 achterstand aan een imposante inhaalrace tegen Avanti begon en dat met een punt beloond zag:3-3. De Oldenzalers, ook een stuk geworden op papier, zullen met het nodige vertrouwen naar Borne komen en de ervaring leert dat NEO elke wedstrijd 100% moet zijn om wedstrijden succesvol af te sluiten.

NEO 2 liep tegen de eerste nederlaag aan. In Winterwijk werd nipt met 2-1 verloren. NEO VR1


 

 

 

 

Voor meer foto’s bekijk het album. Kan ook via het tabblad foto’s op de homepage

Bekijk het fotoalbum

Reacties