Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
07 mei 2017

NEO wint laatste uitwedstrijd van het seizoen bij DSVD: 1-2

Op de Deurningse knollentuin, waarop combinatievoetbal welhaast onmogelijk is, won NEO de laatste uitwedstrijd verdiend van DSVD dat nog kansen had op de derde periode, maar na afloop vooral blij bleek met de rechtstreekse handhaving.

Op basis van de thuiswedstrijd zou je een overwinning voor NEO verwachten, zeker gezien het feit dat de thuisclub verre van compleet was. Dat bleek voetballend wel, maar door het nogal opportunistische spel creëerde DSVD ook best de nodige kansen.

NEO ging goed van start en nadat Tim Bijker al na een minuut een schotkans kreeg stond Max Brunninkhuis aan de basis van de tweede kans. Hij poortte twee tegenstanders en legde de bal panklaar voor Tim die het doel echter te hoog zocht.

De beurt was vervolgens aan DSVD dat twee mogelijkheden kreeg. Eentje na foute communicatie tussen Robin Oude Kamphuis en Steven Zonder en de tweede was een mooie lob die net overging. Nadat Bob Peterman nog een keer moest redden op een gevaarlijk kopbal waren de laatste kansen voor NEO.

Max haalde na een vlot lopende aanval de achterlijn, maar zijn pass werd door Tim hard overgeschoten. Vijf minuten voor rust leek Jochem Stam op weg naar de 0-1, maar door het hobbelige veld kreeg hij de bal niet goed onder controle en strandde de aanval.

In het tweede bedrijf waren de beste kansen ook voor NEO. Pascal van Berkum, Jochem Stam en Wout Deterd met een fraai schot net naast de kruising troffen het doel echter niet. Na een half uur brak NEO de ban. Aanvoerder Wouter Kemna verspeelde de bal op het middenveld en de counter bleek dodelijk. Max Brunninkhuis bediende Pascal van Berkum die het overzicht behield en de bal teruggaf aan Max die de bal in de verre hoek prikte: 0-1.

Vanaf dat moment had NEO de score verder uit moeten bouwen, want er kwamen zeeën van ruimte. Er moest echter een dubieuze strafschop aan te pas komen om Pascal van Berkum de 0-2 te laten aantekenen. Robin Oude Kamphuis werd fors aangevallen, maar de penalty leek wat streng.

Bij het sluiten van de markt kwam DSVD toch nog op 1-2. Een hoekschop van Kemna draaide bij de tweede paal binnen. Bob Peterman kreeg er nog wel een hand tegenaan, maar de rebound werd van dichtbij binnen geschoten. Wat volgde was een absurde lange blessuretijd waarin DSVD in een scrimmage nog bijna 2-2 scoorde. Helaas meende de arbiter van dienst zijn middag te moeten opfleuren met een tweede gele kaart voor Pascal. Afgezien van het feit dat er nauwelijks sprake was van een overtreding was de scheidsrechter daarmee zeer inconsequent gezien het laten passeren van een aantal pittige overtredingen.

NEO consolideerde daarmee de tweede plaats, maar moest tot zijn teleurstelling vaststellen dat de derde periode naar Reutum of DSVD gaat. Twaalf punten werden er tegen die tegenstanders behaald, daarmee aangevend dat het team van Jan Willem van Holland voetballend met iedereen meekan, maar helaas net geen constante serie kon neerzetten die recht geeft op de nacompetitie.

Los van de teleurstelling overheerst echter de trots over het prachtige seizoen dat NEO gehad heeft. Als debutant zo hoog eindigen en zo lang meedoen om de titel is een prestatie van formaat. Er resteert nog één wedstrijd en wel tegen de winnaar van de eerste periode, Victoria ’28.

Wat rest zijn de felicitaties aan Vogido dat de terechte kampioen werd door met 2-1 van de Tukkers te winnen.

 

 

 

 

 

Voor meer foto’s bekijk het album

Bekijk het fotoalbum

 

Reacties