Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
07 november 2015

NEO wint matige derby tegen Borne met 4-0

Na een prachtige sfeeractie van de NEO-jeugd werd er om iets over half acht afgetrapt voor de Borne derby. Veel mensen waren ook komen kijken naar het “voorgerecht”. NEO F1 speelde tegen het dit seizoen zeer goed presterende Borne F1. In een spannende wedstrijd bleef NEO met 4-2 aan de goede kant van de score.

Maar uiteraard ging het om de derby van de eerste teams van beide clubs, die in de eerste helft helaas ontsierd werd door een langdurige enorme regenbui met pittige rukwinden die vele paraplu’s kostte en fatsoenlijk voetbal eigenlijk onmogelijk maakten. Borne had een verrassing in petto doordat good-old Wifred van der Worp aan de start verscheen, net als de toch fitte Sander Toebes. Bij NEO werd de geblesseerde Coen Schwering vervangen door Tim Bijker.

Na een paar kleine speldenprikjes scoorde NEO na een uitstekend omschakelmoment de 1-0. Mauro Lohuis stoomde op aan de linkerkant en had een slim passje in huis op Twan Weghorst. Die zou de bal voor het intikken hebben gehad, ware het niet dat Hugo Hagen van Borne hem net voor was en zijn eigen doelman kansloos liet:1-0. NEO was een paar keer gevaarlijk via indraaiende hoekschoppen van Max Brunninkhuis en Mauro Lohuis, maar vooralsnog bleef het bij de kleine voorsprong. Voor Borne vielen er voor rust vrijwel geen kansen te noteren. Nadat doelman Bonke zich bijna vergaloppeerde door te proberen Max uit te kappen en tot zijn opluchting de bal net naast zag huppelen viel op slag van rust de 2-0. Een eerste hoekschop van Max leverde een boel onrust voor de Borne-goal op, maar geen doelpunt. Wel een tweede corner die nu door Max slim en heel nauwkeurig terug werd gelegd op Job Ravelli die vanaf de rand van het strafschopgebied door een woud van benen hard raakschoot. Een perfect moment om te scoren. “Een cruciaal moment”, vond ook Borne-aanvoerder Sven Pieterson. “Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, omdat wij niet het vernuft en vertrouwen hadden om de wedstrijd te doen kantelen”.

Na de rust had Pascal van Berkum binnen vijf minuten het duel definitief kunnen beslissen, maar na een rush vanaf de rechtervleugel koos hij beide keren de korte hoek, maar de afwerking was niet nauwkeurig genoeg. Het eerste wapenfeit van Borne kwam van aanvoerder Sven Pieterson. Vanaf een meter of dertig schoot hij fraai net over de kruising. Borne kreeg een optisch overwicht, maar zoals trainer Edwin Louwes na afloop ook aangaf was Bornse aanvalsspel veel op toeval gebaseerd en creëerde het team vrijwel geen uitgespelde kansen. Veel hoge ballen die vrijwel altijd een prooi waren voor de hechte NEO-defensie. De grootste kans ontstond toen de ingevallen Danny de Jonge een strakke vrije trap afvuurde, maar de rustig keepende Martijn Jacobs op zijn pad vond.

NEO kreeg in het laatste kwartier volop ruimte om de score fors uit te bouwen. Nadat Pascal na een fraaie actie net een niet accurate pass in huis had kreeg Twan een 100% kans op 3-0. Alleen voor Bonke had hij net iets teveel tijd en een Borne verdediger kon op het laatste moment redden. Ruim vijf minuten voor tijd werd het wel 3-0. Pascal kon weer alleen op het vijandelijke goal af. In eerste instantie wist Bonke nog te redden, maar Pascal kon de rebound simpel inkoppen (zie foto). Vlak voor tijd strooide Max nog iets meer zout in de BVV-wond door een vrije trap ineens tot doelpunt te promoveren. De bal leek houdbaar, maar de 4-0 was een feit. Mooi om te zien hoe dat doelpunt gevierd met de jonge supporters achter het doel.

“Ook draken van wedstrijden dien je winnen” was het nuchtere commentaar van Jan Willem van Holland en daar was geen woord van gelogen. De oefenmeester vond de overwinning overigens wel zeer verdiend. NEO heeft de afgelopen weken veel beter gespeeld, maar met drie punten op zak hoor je niemand klagen in het zwart-witte kamp.

Na afloop was het clubhuis afgeladen vol en werd er met de aanwezige fans uit beide kampen ontspannen nagepraat. Wat dat betreft is de zaterdagavond een perfect moment voor zo’n wedstrijd.

Met drie punten op zak kan NEO rustig afwachten wat de concurrentie gaat doen. Een van die achtervolgende teams is Sp. Overdinkel waartegen NEO komende zondag een uitwedstrijd speelt. Hopelijk gaan veel fans mee om te kijken of overwinning acht kan worden bijgeschreven.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties