Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
13 maart 2016

NEO wint met 4-2 bij Heracles en bouwt voorsprong op ranglijst uit

Toen de bal al na ruim een minuut in het NEO-doel lag waren nog niets eens alle NEO-aanhangers binnen. Gelukkig konden ze constateren dat hun club de achterstand kon ombuigen in een terechte 4-2 overwinning.

Nadat Bjorn Tijhuis na ruim een minuut de bal bij een Heracles-aanval tot een ingooi verwerkte belandde de bal vervolgens in een mêlee van spelers ineens voor de voeten van een Almelose spits die de bal tegen de touwen punterde.

NEO liet zich niet van de wijs brengen en probeerde voetballend de Heracles-defensie uit elkaar te spelen. Dat lukte geregeld, maar er moesten twee hoekschoppen van Max Brunninkhuis aan te pas komen om NEO op voorsprong te zetten. Eerst kopte Job Ravelli de 1-1 tegen het net (zie kleine foto) en wat later was het Bas Smits die 1-2 liet aantekenen. Heracles - NEO 2

Opvallend was dat elke hoekschop, en dat waren er nogal wat, grote paniek in de Heracles-verdediging opleverde. Nog voor de thee werd het 1-3. Een mooie aanval over links leverde een voorzet van Job op die Pascal van Berkum subtiel met buitenkant rechts verzilverde (zie hoofdfoto). Vlak voor de pauze stoomde Bjorn Tijhuis op over rechts, maar zijn mooie schot ging millimeters naast. Ruststand 1-3 dus.

In de rust bleek dat Bas Smits zich dusdanig aan zijn enkel had geblesseerd dat hij moest worden vervangen door Jochem Stam. NEO bleef het beeld van de wedstrijd bepalen en leek na een uur op 1-4 te komen. Sander Oude Munnink’s goal werd echter om onduidelijke redenen afgekeurd (zie kleine foto). Heracles - NEO 3

Nadat Tim Bijker’s mooie actie, een kwartier voor tijd, net geen goal opleverde had ook Job nog twee riante mogelijkheden om te scoren, maar hij liet dat helaas na. Tien minuten voor tijd viel de 1-4 alsnog. De samen met Hansito Nijhuis ingevallen Bob van Essen bediende Steven Zonder, die op zijn beurt zijn kompaan in het hart van de verdediging, Robin Oude Kamphuis, op maat bediende. Diens kopbal was onhoudbaar: 1-4

Dat Heracles vijf minuten voor tijd nog tegen scoorde uit een vrije trap was voor de bekende statistieken. Het was eigenlijk de enige kans die de gastheren in de tweede helft kregen.

NEO omzeilde dus ook deze horde op weg naar het slot van het seizoen. Nog zeven wedstrijden te gaan en dat de voorsprong op Saasveldia uitgroeide tot zes punten was een leuke bijkomstigheid, niet meer dan dat. NEO kan in principe van elke ploeg winnen, maar zoals al vaker gezegd gebeuren er in de slotfase van een seizoen gekke dingen.

Komende zondag komt De Lutte op bezoek. Het team van Iwan Bult leek lang kansloos, maar is inmiddels al zeven(!!) wedstrijden ongeslagen en heeft een rechtstreekse degradatieplaats verlaten. NEO weet wat het zondag te wachten staat!


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties