Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
02 oktober 2016

NEO wint ook bij Oldenzaal: 0-3

NEO heeft de vierde overwinning op rij geboekt. Ondanks dat de eerste grote kans voor Oldenzaal was kon niemand wat op de 0-3 zege afdingen.

Met Stijn Baars als vervanger voor Tim Bijker, die in de warming-up afhaakte, begon NEO aan de eerste wedstrijd op natuurgras dit seizoen. In een rommelige beginfase kregen de gastheren de eerste kans. Bas Smits vergaloppeerde zich en bood Rob te Nijenhuis vrije doortocht. De stift van de lange spits ging gelukkig voor NEO net naast.

Na een minuut of twintig kreeg NEO meer grip op de wedstrijd. De steeds gevaarlijk opkomende Bjorn Tijhuis had een mooie loopactie in huis, maar zijn voorzet bereikte Jochem Stam net niet. Nadat Martijn Jacobs nog eerst in twee instanties een rare voorzet moest verwerken had NEO halverwege het eerst bedrijf op voorsprong moeten komen. Job Ravelli stuitte na een mooie aanval op de prima Oldenzaal-goalie Phil Gierveld, kreeg de bal via de kluts opnieuw voor de voeten en zag de geheel vrijstaande Stijn Baars. Helaas voor de sterk spelende vleugelspits kon hij het laatste zetje net niet geven.

Vijf minuten later kwam de voorsprong er wel. Max Brunninkhuis schatte een loopactie van Mauro Lohuis goed in en zette hem vrij voor Gierveld. Die redde goed, maar de rebound van Jochem was hem te machtig: 0-1

Nog weer vijf minuten later was het bijna 0-2, maar Job schoot net naast nadat Stijn alweer op Gierveld was gestuit. Vlak voor rust werd Oldenzaal nog even dreigend. Sander Oude Munnink belandde in een lijf-aan-lijf gevecht met Oguzhan Sahin. Oldenzaal claimde een strafschop, maar de goede scheidsrechter wuifde het appel resoluut weg.

Al na twee minuten in het tweede bedrijf leek NEO op 0-2 te komen Max ontweek twee fikse slidings en wist de bal nog net bij Job te krijgen. Diens schot werd gekraakt waarna Jochem in de rebound de paal raakte. Na nog een aantal dreigende aanvallen kreeg Oldenzaal na tien minuten ineens dé kans op 1-1. Een voorzet van rechts was op maat, maar de totaal vrijstaande spits kopte ruim over.

Nadat Mauro na een uur spelen een hoekschop van Jochem in het zijnet kopte werd de pot vijf minuten later beslist. Jochem ontfutselde een Oldenzaal-verdediger de bal, kon alleen op de goal af en punterde de bal onder Gierveld door: 0-2

In het laatste deel van de wedstrijd bleek Oldenzaal niet meer bij machte het t(h)ij te kunnen keren, ondanks dat Wout Deterd nog een bal fraai van de lijn haalde na een spaarzame Oldenzaal-kans. Integendeel, met wat meer accuratesse had de score veel verder op kunnen lopen dan de uiteindelijke 0-3. Die goal kwam overigens ook voort uit dramatisch balverlies aan Oldenzaal-kant. Job veroverde de bal, kon opstomen, behield netjes het overzicht en legde breed op Max die van dichtbij scoorde. De goal is vastgelegd, maar helaas van heel ver en een beetje wazig. De fotograaf in opleiding laat zich verontschuldigen.

Ook Job zelf, aanvoerder Robin Oude Kamphuis en Max, uit een mooie vrije trap na een overtreding op Hamza, kregen nog goede kansen op het uitbreiden van de score. Een speciale vermelding is er voor de prachtige halve omhaal van Robin, maar de redding van Gierveld was fenomenaal. Ook het vermelden waard was het debuut van Kent Arslani die moeiteloos meespeelde.

Door dit resultaat en het verlies van Vogido is NEO ineens alleen koploper van de derde klasse A geworden. Een prestatie van formaat en helemaal zelf afgedwongen, want alle dertien punten waren verdiend.

Komende zondag komt het geplaagde AJC’96 op bezoek. De ploeg van Boy Jahn Jahn zit in de hoek waar de klappen vallen want er werd tot nu toe helaas geen enkel punt behaald. We halen maar meteen een serie dooddoeners uit de kast: “Een kat in het nauw maakt rare sprongen” of “Als de nood het hoogst is is de redding nabij”. Waarmee maar aangeven wordt dat NEO zich enkele illusie hoeft maken dat het Losserse varkentje wel even gewassen zal worden. Dat zou misplaatste arrogantie zijn en zo kun je geen enkele wedstrijd benaderen.

Komend weekend is er geen betaald voetbal en niets staat u in de weg om NEO 1 te komen steunen. Het team verdient het!

NEO 2 won ook. UD werd met een nipte 1-0 nederlaag naar huis gestuurd. De ploeg van van Rijn bezet hierdoor een keurige tweede plek achter koploper Bon Boys.

Response code is 404

 

 

 

Reacties