Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
29 maart 2015

NEO wint opnieuw ruim van UD Weerselo

Met 6-1 winnen en toch niet tevreden zijn. Zie hier trainer-coach Jan Willem van Holland na afloop van de door NEO ruim gewonnen uitwedstrijd tegen UD in Weerselo. Volgens van Holland was het een duel dat eigenlijk met dubbele cijfers gewonnen had moeten worden. Daarin had de oefenmeester wel een punt, want behalve dat de vandaag wel erg pover acterende thuisclub toch nog een flink aantal mogelijkheden kreeg om de score een dragelijker aanzien te geven liet NEO legio mogelijkheden liggen om de score naar een nog hoger plan te tillen. De beruchte “onzorgvuldige slotpass” en scherpte voor de goal waren daar debet aan.

Al na een minuut of vier kwam NEO op 0-1. Klungelig uitverdedigen van UD bracht Job Ravelli in balbezit die met buitenkant links de bal subtiel over de doelman liftte. Mooie goal! Niet heel veel later begon Bjorn Tijhuis aan één van zijn befaamde rushes en hij rondde die bekwaam af: 0-2. Nog voor de pauze kwam NEO op 0-3. De van een blessure teruggekeerde Pascal van Berkum speelde op de achterlijn zijn tegenstander uit en werd daarna binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. Een schoolvoorbeeld van een strafschop die de rustig leidende referee dan ook gaf. Max Brunninkhuis schoof beheerst de 0-3 binnen. Al voor de rust had het 0-5 of 0-6 kunnen staan. Tim Bijker kon, oog in oog met de doelman, tot twee maal toe het net niet vinden en Wout Deterd had de bal voor het inschieten na prachtig werk van Pascal, maar hij mikte naast. UD kreeg kleine kansen via met name Wouter Plegt, maar Bob Peterman hoefde zijn armen maar een paar maal te strekken.

Na de broodnodige thee ging NEO verder met aanvallen. Een te zwakke kopbal van Job werd gevolgd door een mooie aanval via Bas Smits en Job. Het eindstation was Pascal die de bal echter richting Deurningen schoot. Al na 5 minuten viel de 0-4 toch. Max kwam vrij op de rand van de 16 meter en net als tegen Reutum was zijn lob briljant.

Daarmee was de wedstrijd uiteraard gelopen, maar meteen sloop er wat laksheid in het NEO-spel en op een wel heel simpele wijze scoorde UD na 52 minuten dan ook de 1-4. Daarmee was de koek voor de thuisclub wat betreft scoren op. Door verkeerde inspeelpasses van NEO kreeg de ploeg nog wel mogelijkheden, maar aanvallend waren de geelzwarten onmachtig en de keren dat Bob handelend op moest treden bleek dat een simpele opgave.

NEO scoorde nog wel 2 keer. Eerst veroverde Job de bal op zijn directe tegenstander en liet Pascal de 1-5 maken. Pascal zorgde ook voor het slotakkoord na een mooie pass van Wout (1-6), maar voordien kreeg NEO, rond de zestigste minuut, nog 3 à 4 opgelegde kansen, maar deze werden nogal opzichtig gemist.

Al met al een prima uitslag, met de kanttekening dat de tegenstand deze zondag wel heel minimaal was. Tegen sterkere ploegen (en dat zijn er nogal wat in deze afdeling) had NEO een dergelijk ruime uitslag niet neer kunnen zetten. Maar de drie punten tellen gewoon mee en ook dat is wat waard in deze fase.

Op tweede paasdag wacht Almelo dat met 5-2 van Borne verloor. De ploeg is al  nagenoeg veilig, maar zal dat feit wel 100% zeker willen stellen en ook revanche willen nemen voor de 1-3 thuisnederlaag.

Een meubelboulevard is ook al zo wat op een tweede paasdag, dus het zou leuk zijn als rond 14.00 op ’t Wooldrik aanwezig zou willen zijn.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties