Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
01 september 2015

NEO wint ruim bij SV Delden, maar bekert niet door

NEO heeft de laatste wedstrijd voor de start van de competitie met 4-1 gewonnen bij SV Delden. Het was geen opzienbarende wedstrijd van de mannen van van Holland, die over twee dingen ontevreden was: de soms wel erg onzorgvuldige passing en het aantal kansen dat de thuisclub toch nog kreeg. Qua voetbal was NEO dan wel veruit de bovenliggende partij, maar de blauwgelen hadden voor de thee een paar aardige mogelijkheden. Die had NEO ook in overvloed, maar het veldspel was in het eerste half uur onder maat. De frivool spelende Jochem Stam was een positieve uitzondering. Eerst scoorde hij na een fraaie solo de 0-1 en even later bediende hij Mauro Lohuis op maat: 0-2 bij de thee.

Na de pauze leek Delden dichterbij te komen, maar de bij NEO niet onbekende Colin Neuber miste een penalty wegens hands. Pascal van Berkum en Twan Weghorst maakten er via mooie goals nog 0-4 van en toen had NEO nog één goal nodig om door te gaan in de beker. Vlak voor tijd scoorde Delden echter de verdiende tegentreffer en hielp Barbaros daarmee naar de volgende bekerronde.

Toegegeven, het is lastig voetballen tegen een team dat veelvuldig 10 man rond het eigen strafschopgebied had geposteerd, maar daarom NEO had het tempo op moeten schroeven en zorgvuldiger in de passing moeten zijn.

Zondag tegen Saasveldia moet er meer accuratesse aan de dag worden gelegd en moet NEO proberen het niveau van een paar goede oefenwedstrijden weer naar boven te halen. Een voorbeschouwing op komende zondag ziet u later deze week op deze site.

 

Reacties