Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
04 december 2016

NEO wint ruim van DSVD: 4-0

NEO heeft zich gehandhaafd is de kopgroep van de derde klasse A. Zonder te imponeren was het team van van Holland duidelijk de baas over DSVD. De 4-0 eindstand was meer dan verdiend.

De eerste twintig minuten had NEO veel de bal, maar behalve een paar klein kansen via Pascal van Berkum gebeurde er weinig. DSVD wist ook eigenlijk geen kansen uit te spelen. Halverwege de eerste helft nam NEO de leiding. Een fraaie aanval over rechts via Bjorn Tijhuis en Pascal van Berkum kon nog worden afgeslagen, maar in tweede instantie werd de bal door met midden opnieuw ingebracht en stond Jochem Stam vervolgens ineens voor de DSVD-doelman. Die bleek kansloos: 1-0.

Voor de rust was het eigenlijk NEO dat de klok sloeg. DSVD werd alleen gevaarlijk door vrije trappen van aanvoerder Wouter Kemna die op die manier de Deurningse luchtmacht probeerde te bereiken. Zonder resultaat. NEO verzuimde ook de score uit te bouwen en met name Pascal van Berkum liet een wel erg grote mogelijkheid liggen. Rust derhalve 1-0.

Na de thee ontstond de sterkste fase van de gasten. Niet dat ze veel uitgespeelde kansen creëerden want bijna al het gevaar ontstond uit hun spelhervattingen. NEO speelde laks en grossierde in balverlies, de tegenstander terecht het idee gevend dat er wat wellicht wat te halen viel.

Dat idee kon opgeborgen worden toen Max Brunninkhuis na goed storend werk van Pascal op de goalie af kon. Max had een paar fraaie vertragende bewegingen in huis en scoorde daarna op het oog simpel de 2-0. Technisch mooie goal! Hiermee was het verzet van DSVD eigenlijk gebroken en NEO ging ook meteen veel makkelijker spelen.

Nadat Kent Arslani de vervanger was van Pascal van Berkum kon de jonge spits vrijwel meteen juichen. Een fraaie combinatie door het midden leverde een overtalsituatie op. Max Brunninkhuis bleek niet zelfzuchtig en Kent tikte makkelijk de 3-0 binnen.

De 4-0 was een plaatje. Jochem Stam geloofde in een diepe bal, maar kon hem alleen binnenhouden met een hakje. Dat hakje bleek op maat te zijn voor alweer Max Brunninkhuis die koel zijn tweede treffer van de middag aan liet tekenen: 4-0

De wedstrijd eindigde in mineur toen de hardwerkende Tim Bijker een forse charge op zijn enkel kreeg te verwerken, hetgeen een op het oog zware blessure tot gevolg had. Scheidsrechter Leushuis wilde een wedstrijd zonder kaarten Dat lukte hem, maar een aantal overtredingen was dusdanig pittig dat een sanctie op zijn plaats was geweest.

Al met al een veel lager niveau dan de eerste helft tegen Vogido, maar nu wel drie punten en dat telt.

Komende zondag de laatste wedstrijd van 2016. Victoria’28, dat aan een opmerkelijke inzinking bezig is, wordt op de Wesselerbrink de tegenstander. De winnaar van de eerste periode verloor daarna vier keer op rij en zal alles op alles stellen het tij te keren voor Kerstmis.

NEO 2 liep tegen een ongekend forse nederlaag aan. ATC’65 2 was met 3-0 te sterk. Het jonge team blijft wel koploper, maar nu gedeeld met Bon boys 2

[peg-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/104990669638424259697/albumid/6360291526973878465?alt=rss&kind=photo” ]

 

 

 

 

Reacties