Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
09 november 2014

NEO wint ruim van UD Weerselo: 5-0

NEO 1 heeft zijn 3e opeenvolgende overwinning behaald door UD Weerselo eigenlijk geen schijn van kans te geven. Na een 1-0 ruststand liepen de mannen van Jan Willem van Holland uit naar een geenszins geflatteerde overwinning van 5-0. Er moet wel worden aangetekend dat ook de geelzwarten van Jordy Vos niet in hun sterkste opstelling aan de start konden verschijnen.

In de 1e helft domineerde NEO de wedstrijd, maar was het team wat onnauwkeurig in zijn passing en was de veldbezetting niet altijd optimaal. Na wat inleidende schermutselingen met schoten van Tim Bijker en Max Brunninkhuis kwam de 1e grote kans na zo’n 25 minuten: Stijn Harms dook na een pass van Pascal van Berkum vrij op voor de UD-goalie die tot zijn geluk de bal recht op zich af zag komen. 10 minuten later kwam NEO op voorsprong. Sjoerd Groothuys bereikte Max die met een bekeken diagonaal schot doel trof: 1-0 en dat was dik verdiend. Nadat Tim nog net naast had geschoten en een hele fraaie aanval eindigde bij Pascal die de doelman van de gasten tot een geweldige redding noopte konden we op slag van rust de enige kans van UD voor de pauze noteren: Hans Imming kopte, nogal vrijstaand, uit een hoekschop hard over.

Vlak na rust besliste NEO de wedstrijd eigenlijk al. Een pass van Bjorn Tijhuis bereikte Pascal die de bal in 2 instanties voor kon zetten. Tim Bijker kwam in schietpositie en via een UD-verdediger werd het 2-0.

NEO bleef zeer geconcentreerd spelen en zette de UD-opbouw voortdurend onder druk. Nadat de steeds maar jagende Pascal op het middenveld bijna doormidden gezaagd werd, maar Max daarop aanvallend de verkeerde keuze maakte, viel de 3-0 vlak daarop toch. Alweer Pascal ontfutselde een verdediger de bal en werd vervolgens door de UD-goalie onderuit gehaald. De keeper werd gespaard met “geel”, maar Max benutte de strafschop feilloos: 3-0 (zie foto). Een minuut later was het al 4-0. Max stuurde Pascal weg, die heel koel bleef alleen voor de doelman: 4-0. Jan Willem van Holland liet vervolgens alle wisselspelers speelminuten maakte, waarbij de rol van Martijn Hofman heel opvallend was. Vanmorgen startte hij in NEO 2 tegen MVV ’29, waarin hij later de geblesseerde Martijn Tijhuis als doelman verving. Later op de dag viel hij in bij NEO 1 en eindigde de wedstrijd als aanvoerder na de wissel van Kees Vreeswijk. De mooiste aanval van de wedstrijd leverde de 5-0 op. Een flitsende combinatie over de rechterkant eindigde bij Sjoerd Groothuys die, net als Tim Bijker, zijn 1e competitiegoal voor NEO 1 maakte. Mooi!

De laatste 20 minuten waren wat rommelig, niet geheel onlogisch. Mooi voor Bob Peterman was dat hij met een paar fraaie reddingen de “0” wist te houden. De eerste keer voor NEO dit seizoen. UD schoot nog een keer bijna in eigen doel, na een fraaie actie van de ingevallen Job Ravelli, maar de 5-0 bleef op het scorebord staan.

Een ongekend hoge zege voor NEO en een mooie afsluiting van 3 weekenden met steeds 3 punten. NEO is door de winst een paar plekken gestegen op de ranglijst en dat geeft een lekker gevoel voor de slotfase van het 1e deel van de competitie tegen Sportlust Vroomshoop (de club van oud-NEO-jeugdtrainer Robert Harperink), Saasveldia en Borne (thuis op 14-12). Maar eerst resteren 2 voetballoze zondagen, waarbij er in het weekend van 22 en 23 november gelukkig wat meer keuze zal zijn voor NEO A1 en NEO 2. Hopelijk is op 30 november de ziekenboeg grotendeels leeggestroomd.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties