Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
18 april 2015

NEO wint spannende derby van Borne: 0-1

Onder veel publieke belangstelling heeft NEO revanche genomen voor de 1-3 nederlaag tegen Borne in december. Een voortreffelijke teamprestatie lag hieraan ten grondslag. Het doelpunt dat Steven Zonder na een half uur spelen maakte bleek na ruim 90 minuten doorslaggevend. Na de thee had Borne dan wel een optisch overwicht, maar dat leverde voornamelijk schoten van afstand op. De mooiste, van de schoen van Danny de Jonge, werd door Bob Peterman op fantastische wijze uit de kruising geranseld. Daarvoor had NEO overigens allang afstand kunnen nemen, want de equipe van Jan Willem van Holland liet de meest fraaie kansen liggen.

Voor rust waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. NEO probeerde wat meer het combinatievoetbal te hanteren met opbouw van achteruit terwijl Borne vaak de diepe bal achter de laatste linie van NEO gebruikte, niet van gevaar ontbloot trouwens. De kansen waren niet talrijk. Voor NEO was er een kopbal van Steven Zonder net voorlangs, een mooie rush van Bjorn Tijhuis die met een te slap schot werd afgesloten en een wat wild schot van Pascal van Berkum, na een mooie pass van Max Brunninkhuis. Borne had schietkansen voor Sven Pieterson en Danny van Laar, die beiden het doel op de verkeerde plek troffen. NEO ging toch met een voorsprong rusten. Net als in de heenwedstrijd scoorde aanvoerder Steven Zonder. Na een voorzet in tweeën van Job Ravelli was hij het meest alert en prikte de bal achter Sander Post.

Na de pauze leek het er even op dat de wedstrijd, net als bij NEO in december, ging kantelen. Borne begon agressief. Binnen vijf minuten schoten Davey Voogd en Sven Pieterson net naast. Een minuut later scoorde Tim Bijker trouwens bijna 0-2, maar zijn schot ging rakelings over. Het offensief van Borne luwde echter en het was mooi te zien dat NEO volop mee kon in de strijd. Wat er volgde was een fase met een optisch overwicht van Borne dat niet tot uitgespeelde kansen leidde, alleen tot een paar schoten die niet accuraat waren.

Het laatste kwartier was zeer enerverend, zonder goed te zijn. Nadat Kees Vreeswijk nog een bal van de doellijn haalde en Bob Peterman goed reageerde op een strak laag schot had NEO vier 100% kansen om de zaak te beslissen. Pascal schoot, na een mooie actie, op de binnenkant van de paal en Max zag de rebound mooi gered door Post. Nadat ook Job een grote kans niet benutte prikte de ingevallen Wout Deterd de bal met dodelijke precisie op het hoofd van Max, die echter over kopte. NEO claimde nog een penalty nadat Robin Oude Kamphuis omver werd gelopen, maar Borne kwam in de daaropvolgende aanval bijna op 1-1. Danny de Jonge schoot fantastisch in, maar de sterk keepende Bob verrichtte een wereldredding! Met nog 2 minuten op de klok leek het dan toch 0-2 te worden. Pascal kon helemaal alleen op het Borne-doel afgaan, maar hij schoot recht op de goalie. Daardoor bleef het billen knijpen, maar nadat Davey Voogd in de terecht lange blessuretijd nog een keer hard overschoot was het over en uit en was NEO 3 punten rijker, hetgeen door het hele team en de begeleiding terecht luid werd bejubeld.

Over het al dan niet terecht zijn van de overwinning waren de meningen verdeeld bij de trainers. Anne de Jong vond dat Borne op basis van de 2e helft meer had verdiend, maar Jan Willem van Holland vond dat NEO, met name door de enorme kansen in de 2e helft recht had op de overwinning. In elk geval eindigde de derby spectaculair en dat was voor het aanwezige publiek leuk.

Dat de Tukkers kampioen gaan worden is helder. Volgende week kan dat eventueel al zijn beslag krijgen tegen het de laatste tijd goed presterende Saasveldia. Maar wie er met de periodetitels aan de haal gaan….??  Reutum is kandidaat nummer één, maar voor de overige twee plekken zijn nog maar liefst zes ploegen in de race. Die plekken kunnen worden bepaald op basis van de eindstand, maar ook van de tweede periode.

Ook vandaag was er weer een verrassende uitslag te noteren met een winnend Fleringen bij EMMS. Datzelfde EMMS komt komende zondag naar ’t Wooldrik en na de 5-1 afstraffing in de seizoensouverture zou ook hier een revanche op zijn plek zijn. Heracles speelt zaterdag al en FC Twente pas om 16.45, dus de weg is vrij om NEO te komen aanmoedigen.

Uw verslaggever biedt overigens zijn nederige excuses aan voor het relatief geringe aantal foto’s. Een onbekende camera meenemen en dan de instellingen niet helemaal op orde hebben werkt niet….


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

Reacties