Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
03 september 2014

NEO wint van Bornerbroek en bekert verder

NEO 1 heeft zich door een 5-1 overwinning op Bornerbroek geplaatst voor de volgende bekerronde. De gasten gaven zich zich echter niet zomaar gewonnen en deden met name voor de pauze, toen NEO erg onzorgvuldig speelde, een behoorlijke duit in het zakje.

Er was nog maar een kwartier gespeeld toen NEO al 2 keer de lat had geraakt. Eerst miste Kees Vreeswijk een bijna niet te missen kans toch en vervolgens kopte Salim (die later geblesseerd uitviel) op de lat na een mooie aanval. Maar ook Bornerbroek raakte twee keer het aluminium. Op slag van rust kwam NEO op voorsprong toen Wout Deterd een voorzet op maat in huis had en Tim Bijker beheerst afdrukte: 1-0

Na de thee een veel feller NEO, dat ook conditioneel geen terugval kende. Al na een minuutje scoorde Wout Deterd na en mooie aanval waarbij ook de ingevallen Max Brunninkhuis en Sander Oude Munnink betrokken waren. Dat Bornerbroek terug kwam in de wedstrijd was het resultaat van een nogal forse communicatiefout in de defensie. Een Bornerbroek-speler zei geen “nee” tegen het presentje en schoof de bal in het lege doel. Maar nadien ging NEO veel beter spelen en kreeg volop kansen. Er werden er aardig wat gemist, maar toch ook 3 benut. Eerst scoorde Max uit een strafschop, nadat Kees was aangetikt en vervolgens bereikte Robin Oude Kamphuis met een mooie pass Job Ravelli die het fraai afmaakte. Het slotakkoord was voor Max. Na een vloeiende aanval via Sjoerd Groothuys en Pascal van Berkum had hij een sublieme lob in huis: 5-1.

Hiermee is de voorbereiding wat betreft de wedstrijden ten einde. Nog een paar keer trainen en dan wacht…….. juist, EMMS. Het team dat NEO vorig jaar op onbegrijpelijke wijze uitschakelde in de nacompetitie, maar vervolgens zelf later ook strandde en dus moest afdalen naar de 4e klasse.

Trainer Jan Willem van Holland gaf aan dat hij zijn basiself redelijk in kaart heeft, maar zei hij: “Er moeten nog een paar lastige knopen doorgehakt worden. Prima, want dat betekent dat er wat te kiezen is”.

Later deze week kunt u een korte voorbeschouwing over EMMS – NEO lezen op deze site.

Reacties