Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
10 april 2016

NEO wint van Sp. Overdinkel (4-0) en heeft nog drie punten nodig

Uiteindelijk was de tegenstand minder dan verwacht en won NEO verdiend van Sporclub Overdinkel. 4-0 was wellicht wat geflatteerd omdat NEO pas vrij diep in de tweede helft de 2-0 maakte en op die manier Overdinkel lang in de wedstrijd hield. Omdat zowel Saasveldia als Oldenzaal wonnen heeft NEO nog drie punten nodig om de kampioensvlag te kunnen hijsen.

De ploeg uit het grensdorp begon wat afwachtend aan het duel dat onder prachtige omstandigheden en voor veel publiek werd gespeeld.  Dat leek raar want de ploeg van Rob Bakker had in de eerste wedstrijd indruk gemaakt met agressief aanvalsspel. NEO creëerde derhalve een groot veldoverwicht en daar kwamen ook de nodige kansen uit. Sander Oude Munnink schoot na tien minuten rakelings voorlangs en kopte een kwartier later een hoekschop van Max Brunninkhuis rakelings over. Tussendoor scoorde NEO wel, maar Pascal van Berkum bleek na een mooie pass van Wout Deterd buitenspel te staan.

Vrij onverwacht scoorde NEO wel. En hoe! Tim Bijker werd ingespeeld door Max, leek eigenlijk te moeten passen, maar draaide zich vrij en krulde de bal met dodelijk precisie de bovenhoek in. Een beauty! Daarna kwam NEO’s beste fase in de eerste helft. Robin Oude Kamphuis, Steven Zonder en Job Ravelli hadden de 2-0 op hun voet, maar verzuimden de marge te verdubbelen. Op slag van rust kwam Overdinkel bijna op gelijke hoogte. De rechterspits kwam schuin voor de goal tot een schot, maar Martijn Jacobs kon gemakkelijk redden.

Na de thee nam NEO de temperatuur van die vloeistof een beetje over. Het was een wat lauwe bedoening. Toch kwamen er wel degelijk kansen. Max stoomde op over de achterlijn, maar zijn voorzet was veel te hard en hoog. Een tijdje later had Job een mooie actie op links in petto. Zijn pass op maat kwam bij Max die de dikke teen van de vijandelijke goalie op zijn pad vond. Nadat een schot van Mauro Lohuis net kon worden overgetikt en Pascal een vrij kans verprutste had de balans na een uur ineens naar de andere kant door kunnen slaan. Een aanvaller van Overdinkel kreeg een vrije doortocht en leek te worden aangetikt, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in.

Met nog ruim twintig minuten te gaan gooide NEO de wedstrijd op slot. Een mooie aanval over rechts belandde bij Mauro die de bal eigenlijk hopeloos raakte. Maar wat is hopeloos als de bal met een fraaie curve onhoudbaar in het netje ploft? 2-0 dus en vanaf dat moment was het gedaan met de tegenstand van Overdinkel dat in Youri Klein Robbenhaar een uiterst behendige spits kent. NEO ging ook weer beter spelen en de ingevallen Twan Weghorst was een aantal keren heel dicht bij een goal. Het waren echter twee anderen die scoorden. De 3-0 kwam weer op naam van Mauro die ineens vrij voor de keeper kwam toen een verdediger de bak panklaar doorkopte voor hem. De doelwachter bleek kansloos. Het slotakkoord kwam op naam van Max die een voorzet van links bij de tweede paal in kon tikken: 4-0.

Alweer een goede overwinning met een aantal fases met goed voetbal, maar ook wat periodes met een wat slordig NEO. Maar een kniesoor die daar op let in de slotfas van de competitie. NEO kwam nauwelijks in de problemen en behaalde alweer drie punten. Dat telt en het kampioenschap komt nu wel akelig dichtbij. Na de vrije zondag van “Het Beste van Borne” is op 24 april Enter de tegenstander. Op het prachtige complex de Krompatte kan NEO het zo fel begeerde kampioenschap in de wacht slepen. Enter zal daar ongetwijfeld een stokje voor willen steken, want de mannen van trainer Henk Mennegat zijn aan een sterke serie bezig, staan er goed voor in de derde periode en willen uiteraard, net als vorig jaar, graag de nacompetitie halen.

Leuke ingrediënten dus voor een mooie wedstrijd waarin beide ploegen alles te winnen hebben. We gaan er vanuit dat alles dat NEO een warm hart toedraagt afreist naar het klompendorp om “het eerste” te steunen. Het team verdient het!


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

 

Reacties