Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
09 oktober 2016

NEO wint verdiend, maar op het tandvlees van AJC'96: 2-1

Om het nou onderschatting was of “gewoon” een mindere dag, we zullen het nooit weten. Het was wel mooi dat NEO ten koste van AJC ’96 opnieuw drie punten aan het totaal kon toevoegen.

Op voorhand leek er weinig aan de hand: de koploper tegen de nummer laatst. Maar de waarschuwingen in de voorbeschouwing van afgelopen week bleken op feiten gebaseerd: AJC’96 verkocht zijn huid duur, speelde met alles wat ze in huis hadden en had met wat mazzel zelfs een punt mee kunnen nemen uit Borne. Dat zou op basis van het wedstrijdverloop en het aantal kansen niet helemaal verdiend zijn geweest, maar zo werkt voetbal nou eenmaal niet.

Vanaf het fluitsignaal van de rustig leidende arbiter Raaben probeerde NEO de toon te zetten. Dat gebeurde echter zonder de tegen een verdedigende ploeg vereiste nauwkeurigheid. De opbouw verliep vaak wel aardig, maar de afsluitende pass was steeds niet goed. AJC kwam er maar heel af en toe uit, maar produceerde wel de eerste treffer. Die werd echter terecht wegens buitenspel afgekeurd.

Max Brunninkhuis had twee keer de openingstreffer kunnen maken. Eerst was zijn kopbal na een voorzet van Job Ravelli veel te zwak en direct daarna slaagde hij er niet in het lege doel te treffen nadat Jochem Stam een Losserse verdediger het leer had ontfutseld.

Iets over de helft van het eerste bedrijf viel de openingstreffer toch. Een vrije trap van Max werd door Luuk Nijmeijer onhoudbaar achter eigen doelman Dion Martens gewerkt: 1-0 (zie hoofdfoto).

Nadat Jochem Stam minuten later een mooie actie vanaf links centimeters naast schoot en aldus de voorsprong net niet kon vergroten haalde Nijmeijer een dikke vijf minuten later zijn gram. Na een overtreding op een meter of twintig van de goal krulde hij de bal fraai langs Martijn Jacobs: 1-1.

Nog twee wapenfeiten voor de thee. Na een mooie pass van Wout Deterd schoot Jochem via een AJC-been naast, maar aan de andere kant schoot Sari op slag vak rust rakelings over.

AJC liet het eerste wapenfeit na rust noteren. Een snelle counter leek op een overtalsituatie uit te lopen, maar een NEO-teen verhinderde dat op het nippertje. De voor de geblesseerde Sander Oude Munnink ingevallen Kent Arslani stond aan de basis voor de eerste NEO-kans. Stijn Baars kwam op de voorzet van rechts goed voor zijn tegenstander, maar schoot hard over.

Na een uur had NEO op voorsprong móeten komen. Wout Deterd kwam goed door op links en bediende Kent op maat. Hij schampte de bal echter, waardoor die net voorlangs het AJC-doel huppelde. Het duel werd lopende de tweede helft wat vinniger, AJC incasseerde een aantal gele kaarten en verdedigde het punt te vuur en te zwaard.

Dat de 2-1 uiteindelijk vanaf de rechtervleugel kwam was niet onlogisch. De veelvuldig opkomende Bjorn Tijhuis was het eindstation van een mooie combinatie met Jochem en Kent. Bjorn’s voorzet op Max was vervolgens op maat en Martens was kansloos op de geplaatste kopbal: 2-1.

AJC kroop wat meer uit de schulp, kwam wat vaker op de NEO-helft, maar verder dan een paar tamelijk ongevaarlijke schoten van Rick Battels van de equipe van de geplaagde trainer Boy Jhan Jhan niet. NEO grossierde echter in balverlies en dat was het team van van Holland bijna opgebroken. Nadat Bjorn nog eens de paal naast Martens teisterde kwam een AJC-invaller twee minuten voor afloop ineens vogelvrij voor Martijn te staan. Gelukkig zeilde de bal rakelings over, waardoor de overwinning toch binnen gesleept werd.

NEO staat nu drie punten voor op Vogido, vier op het herboren Suryoye en ook op Victoria, dat met 4-0 een ongenadig pak op de broek kreeg van Eilermark. Die laatste club is komende zondag de tegenstander van NEO. Waarlijk een tegenstander van formaat want Eilermark heeft in de zomerstop goed “ingekocht” met o.a. Ruud ter Heide en Jordy Holtkamp van SVZW en wat spelers van de Tubanters. Dat namen ook niet alles zeggen bleek uit de eerste paar wedstrijden die de ploeg allemaal verloor. Inmiddels heeft Eilermark toch al zeven punten verzameld en is de winning mood.

NEO-Eilermark: een wedstrijd om naar uit te kijken. We hopen dat u er bij bent!

NEO 2 incasseerde in een turbulente wedstrijd de eerste nederlaag. Saasveldia was met 3-2 te sterk. Jammer, want koploper Bon Boys verloor ook.

Response code is 404

 

Reacties