Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
24 oktober 2016

NEO wipt tweedeklasser Luctor uit de beker: 4-3

Ondanks dat er twee plekken al uitgebreid aandacht werd geschonken aan de bekeroverwinning van NEO tegen Luctor toch ook nog even aandacht op onze eigen site.

Naast de drie al wat langer geblesseerden startte NEO ook nog zonder Sander Oude Munnink en Job Ravelli. Daarmee werd de gemiddelde leeftijd fors gedrukt want Stijn Baars en Kent Arslani speelden vanaf het begin mee.

Jan Willem van Holland constateerde nadien dat NEO in grote delen van de wedstrijd gelijkwaardig was aan de Almeloërs die in de tweede helt overigens ook nogal wat wijzigingen doorvoerden in hun team.

Nadat Stijn Baars al vlot de 1-0 op het scorebord had gezet kwam de ploeg van Durmosoglu via Tayyar Kaya en Abdullah Kaplan op voorspong. Maar een vloeiende combinatie tussen Kent, Mauro Lohuis en Tim Bijker stelde laatstgenoemde in staat de 2-2 ruststand aan te laten tekenen

Nadat beide partijen wat mogelijkheden hadden laten liggen kwam Luctor via spits Martijn Telgenkamp op voorsprong en leek het bekeravontuur voor NEO ten einde. Maar niets bleek minder waar. De ploeg, waarin inmiddels Bob van Essen, Hansito Nijhuis en Rogier Olthof hun opwachting hadden gemaakt, rechtte de rug en scoorde in de laatste vijf minuten nog twee keer. Kent en Rogier zorgden het hun treffers ervoor dat NEO komende woensdag in de koker zit bij de loting voor de volgende ronde. Eindstand derhalve 4-3.

Van Holland analyseerde nuchter: “Nuttige oefenwedstrijd, maar komende zondag is vele malen belangrijker”. Dan wacht de laatste wedstrijd van de eerste periode die NEO op eigen kracht binnen kan slepen door een overwinning. Bij alle andere resultaten moet er naar de overige velden gekeken worden.

Uiteraard later deze week een voorbeschouwing op deze mooie finale.

Aan NEO – Luctor werd op nog twee plekken aandacht besteed. Uiteraard via BorneBoeit via

http://www.borneboeit.nl/44213/sport-hobby/bekerstunt-neo-tegen-luctor-et-emergo

Maar ook op een leuke manier via de site van journalist Wilfred Robaard:

http://www.wilfredrobaard.com/bekerduel-neo-luctor-et-emergo-21-10-2016/

Foto: Willem Pfeiffer

Reacties