Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
13 maart 2022

NEO won verdiend met 2-1 van SDC'12, maar maakte er een spannende slotfase van

Het was uitermate goed toeven langs de lijn op het mooie sportpark van SDC’12 in Denekamp. Heel veel Bornenaren hadden de weg ook weten te vinden en die konden tot hun tevredenheid constateren dat de drie punten verdiend mee naar Borne gingen. Ook de verliespartijen van Schalkhaar en Bon Boys droegen bij aan dat goede gevoel.

Het eerste memorabele moment vond plaats na ruim vijf minuten. Rick ten Tusscher stuitte na een fraaie pass op doelman Engbers en ook de rebound werd ten koste van een corner gepakt door de goalie.

Bas Spenkelink deed twee minuten later van zich spreken. De centrale verdediger scoorde met een geweldige halve omhaal, maar stond helaas buitenspel, zodat het feest, terecht, niet doorging. Toen na een kwartier Ron Spoler alleen op Engbers af kon gaan werd ook dit afgevlagd en dat was op zijn minst gezegd dubieus.

Het eerste gevaarlijke moment voor SDC’12 kwam na twintig minuten. Thijs Terhalle moest alle zeilen bijzetten om de bal onder de lat weg te tikken ten koste van een hoekschop.

NEO bleef geduldig combineren en Ron Spoler had de 0-1 op de schoen. De spits wist Engbers echter niet te verschalken en ook de rebound van Stef Rompelaar werd gestopt door Engbers. Twee minuten later dan toch de 0-1, dacht iedereen. Stef Rompelaar kopte raak, maar opnieuw een vlagsignaal, terwijl Rompelaar juist geen buitenspel stond.

Nadat Mauro Lohuis met een geweldige volley de lat teisterde viel na ruim een half uur de verdiende 0-1, maar wel op een wat gelukkige manier. Mick Damhuis verspeelde de bal op een knullige wijze aan de goed storende Rick ten Tusscher die geen moeite had de bal in het lege doel te schuiven: 0-1

Kort daarna was SDC’12 dichtbij de gelijkmaker. Na een scrimmage kon de bal gelukkig op miraculeuze manier uit de gevarenzone gewerkt worden. De laatste twee kansen waren weer voor NEO. Stef Rompelaar schoot net naast na een verre inworp en Rick ten Tusscher nam de bal ineens na een voorzet van Stef Rompelaar, die aan het werk was gezet door Jochem Stam.

Na de hervatting was de eerste gelegenheid voor SDC’12. Na een voorzet smoorde de bal in een soort niemandsland, waardoor Thijs Terhalle de bal net weg kon trappen. In de daaropvolgende aanval kreeg Max Brunninkhuis na een voorzet van Jochem Stam een mooie schietkans. Het schot met links werd echter overgetikt door Enghers

Het bleek uitstel van executie, want NEO maakte na een klein uur op fenomenale wijze de 0-2. Een aanval over links werd afgesloten met een mooie voorzet van Mauro Lohuis. Rick ten Tusscher kon er net niet bij, gelukkig maar, want Ron Spoler volleerde de bal schitterend en snoeihard langs Engbers: 0-2.

Nog maar twee minuten later viel bijna de 0-3. Een puike combinatie tussen Jochem stam en Kevin Roesink leverde een schot op de paal op van Stef Rompelaar en nog twee minuten later schoot Ron Spoler na een mooie actie net naast.

NEO wisselde vervolgens meerdere malen. Mike Engelsman, Wessel Bom en Mats Velner kwamen in de ploeg en later ook Wout Deterd en Twan Weghorst. Aan het speelbeeld veranderde op dat moment niet heel veel, hoewel SDC’12 wat meer op de NEO-helft kwam te spelen. Thijs Terhalle bleef echter nagenoeg werkeloos. NEO kreeg nog kansen via Max Brunninkhuis en Mike Engelsman en Stef Rompelaar schoot voor de tweede keer op de paal, nu na een voorzet van Jochem Stam.

En toen viel ineens de 1-2. Een voorzet werd door Tom Blokhuis fraai binnengekopt en de thuisclub kreeg ineens hoop op een gelijkspel. Dat gelijkspel kwam er niet, want nadat arbiter Smeenge de thuisclub geen strafschop gaf, moest NEO nog één vrije trap op een gevaarlijke plek doorstaan en dat lukte. Over de gehele wedstrijd was de zege verdiend, zeker gezien het aantal kansen en de drie ballen die het aluminium raakten.

Nadat NEO geconstateerd had dat een paar concurrenten punten hadden verspeeld kan deze week de blik op de volgende topper, want komende zondag komt het niet misselijke Eilermark op bezoek, een ploeg waartegen NEO het traditioneel altijd lastig heeft. Met dit duel begint het tweede deel van het seizoen. Nog dertien duels te gaan.

Voor meer foto’s klik op de link voor het album
Bekijk het fotoalbum

 

 

Reacties