Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
29 september 2016

Oldenzaal – NEO: Twee promovendi treffen elkaar

Na het kampioenschap van NEO slaagde alleen Oldenzaal erin uit de vierde klasse A een stapje hogerop te maken en dus via de nacompetitie. In een tweeluik met Diepenveen bleek de formatie van Clemens Zwijnenberg duidelijk te sterk en werd een ietwat wisselvallig seizoen geweldig afgesloten.

De Thij-bewoners zijn al jaren een lastig te bespelen ploeg voor NEO. Twee seizoenen geleden won NEO thuis onverdiend met 3-2 en was uit kansloos. Vorig jaar pakte het team dan wel vier punten, maar de 2-0 thuisoverwinning was moeizaam en in de uitwedstrijd werd pas in blessuretijd een gelijkspel afgedwongen via een benutte strafschop van Pascal van Berkum.

Oldenzaal is een degelijke en slimme ploeg met veel routine en de selectie van Zwijnenberg heeft, net als die van NEO, nauwelijks wijzigingen gekend. Saillant detail blijft het meespelen van ex-NEO-man Rob te Nijenhuis in de spits. De lange aanvaller maakte afgelopen zondag tegen Juventa’12 de belangrijke openingstreffer. Dat was de opmaat voor een forse 4-0 overwinning die best wel verrassend was.

Die 4-0 was tevens de eerste VVO-zege in het seizoen 16-17. Na twee nederlagen (tegen de Tukkers en Victoria) werd het ene puntje uit de openingswedstrijd tegen Vogido behoorlijk uitgebreid en nemen de Oldenzalers een plek in de brede middenmoot in.

Dan NEO. De equipe van van Holland schreef de derde zege op rij bij en ondanks dat het veldspel absoluut minder was dan in de eerste drie wedstrijden was de zege tegen Reutum zonder meer verdiend te noemen. Dat je dan als nieuwkomer ineens samen met Vogido koploper bent is iets om trots op te zijn, maar schept tevens verwachtingen. Een koploper is altijd de te kloppen ploeg en dat heeft NEO vorig jaar eigenlijk voortdurend ervaren.

Op sportpark het Thij binden komende zondag dus twee teams de strijd aan die in the winning mood zijn. Een leuk vooruitzicht en we gaan er vanuit dat vele NEO-fans de weg naar Oldenzaal weten te vinden. Uiteraard wordt er om 14.00 uur begonnen.

Reacties