Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
01 april 2019

Problematiek hoofdveld extra agendapunt ALV van maandagavond

Zoals afgelopen vrijdag in Tubantia te lezen viel

https://www.tubantia.nl/borne/vervangen-bornse-sportvelden-kost-meer-dan-gedacht~a7f5e7d3/

gaat de gemeente Borne binnenkort de natuur- en kunstgrasvelden van NEO vervangen. De vraag is echter of het hoofdveld tot die tijd überhaupt wel gebruikt kan blijven worden.

Na de thuiswedstrijd van NEO 1 tegen Reunie en grondig onderzoek op maandagmorgen is er een viertal plekken met lichte verzakkingen aan het licht gekomen. Peter Jansen, de ervaren trainer van Reunie, wees NEO na afloop op de mogelijkheid, gezien de vreemde verkleuringen in de toplaag.

Op de hoofdfoto is een van de plekken die gevaar opleveren duidelijk herkenbaar.

Na 3D-onderzoek door de CSC Sport (de fabrikant van het veld) op maandagochtend bleek de onderlaag van de kunstgrasmat niet helemaal waterpas meer te liggen. Niet door slijtage maar door een compleet netwerk aan gangen gegraven door mollen, net onder de derde laag, de zogenaamde lavalaag.

De totale stabiliteit van het veld komt daardoor onder druk te staan. Het is voor de mollen onmogelijk daadwerkelijk aan de oppervlakte van het kunstgrasveld te komen, maar dat lukt de diertjes wel in de wal van de sloot aan de Azelosestraat. Dat is ook het verschil met onze buren, BZSV en BVV Borne, die beide geen last bleken te hebben van de verzakkingen.

Volgens beheerder Frans Wolsink zit de problematiek met name rondom het strafschopgebied aan de straatkant. Op de foto wijst Wolsink aan waar de mollen hun gangen verlaten.

Vanwege de beschermde status van de mol in Nederland mogen er geen klemmen gezet worden of gif worden gebruikt, dit tot frustratie van een aantal mensen binnen de club. CSC Sport deed NEO vanmorgen de suggestie aan de hand om tijdelijk een apparaat te installeren dat ultrasone geluiden uitzendt dat de beesten zou kunnen verjagen. Het nadeel daarvan is dat zo’n 20% van alle mensen die geluiden ook daadwerkelijk horen en ze als zeer hinderlijk ervaren.

Uiteraard is met het verjagen van de mollen het probleem niet opgelost. De kans bestaat dat alle trainingen, maar ook de thuiswedstrijden van o.a. NEO 1 voorlopig naar de andere velden verplaatst moeten worden. Vanwege de urgentie van het probleem heeft de buitengewone ALV van NEO er op maandagavond (aanvang 19.30) een extra agendapunt bijgekregen.

  1. NEO en duurzaamheid
  2. Verbouwing clubhuis
  3. Mollenproblematiek

Reacties