Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
10 februari 2016

Ook NEO doet mee aan het pilotproject “Borne Werkt!”

Deze maand start ook bij NEO het pilot project Borne Werkt!

Borne Werkt! is een (maatschappelijk) participatieproject van de Borne Sport, afdeling sportzaken gemeente Borne, Sociale Dienst Hengelo/Borne en de buitensportverenigingen op Sportpark ’t Wooldrik.

Dit pilotproject is bedoeld voor mensen die een lange afstand hebben tot de arbeidsmarkt of in een sociaal isolement dreigen te geraken. Zij mogen op vrijwillige basis lichte arbeid verrichten bij onze club, ter aanvulling op de reguliere vrijwilligerswerkzaamheden. Parallel aan dit pilotprogramma kan er door de deelnemers op vrijwillige basis deelgenomen worden aan een leefstijlprogramma, waarbij er aandacht is voor een gezonde en actieve leefstijl.

Doel van Borne Werkt! is om de bovenstaande doelgroep zowel letterlijk als figuurlijk te bewegen naar een vaste structuur in hun leven. Het verrichten van lichte werkzaamheden bij de vereniging ter ondersteuning van het reguliere vrijwilligerswerk bij de vereniging zal hieraan bijdragen. Door deel te nemen als vereniging vergroten wij onze maatschappelijk rol voor de Bornse gemeenschap.

De volgende sportverenigingen nemen deel aan dit pilot project: RKSV NEO, BVV Borne, BZSV, GROEN ZWART, SMASH, JEU DE BOULES BORNE.

Bert Bosman is door de gemeente Borne aangesteld als projectleider. Hij is het centrale aanspreekpunt voor alle deelnemende partijen. Ben je geïnteresseerd of ken je iemand die misschien wil meedoen aan dit project? Stuur dan een berichtje naar Bert: b.bosman@borne.nl of bel hem op telefoonnummer 06-40974475

RTV Oost besteedde ook aandacht aan het project

Reacties