Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
22 april 2020

Opstarten voetbalactiviteiten Corona

Beste spelers, trainers, leiders, vrijwilligers en ouders van spelers/speelsters van NEO,

Zoals jullie gisteravond ongetwijfeld hebben vernomen mogen wij de voetbalactiviteiten vanaf 29 april weer gedeeltelijk opstarten:

  • Jeugd t/m 12 jaar (d.w.z. alle teams t/m JO12 en MO12) mogen in principe weer ‘gewoon’ voetballen mits op eigen terrein. Uitwisselingen met andere verenigingen zijn niet toegestaan.
  • Jeugd van 12 t/m 18 mag weer sportactiviteiten doen, mits de 1.5 afstand kan worden gerespecteerd.
  • Senioren mogen helaas nog niks in teamverband. Ook het clubhuis blijft gesloten.

Het zal duidelijk zijn dat er een aantal maatregelen getroffen moeten worden om het opstarten van de voetbalactiviteiten in goede banen te kunnen leiden. Direct na de persconferentie van premier Rutte heeft al een eerste overleg plaatsgevonden, waarin we gekeken hebben wat die maatregelen zouden moeten zijn. De komende dagen zullen deze nader worden uitgewerkt. Daarbij zal onder andere afstemming plaatsvinden met de gemeente, de Veiligheidsregio en de KNVB.

Daarna hopen wij jullie zo snel mogelijk te laten weten, op welke manier en per wanneer de voetbalactiviteiten weer kunnen starten. Het is op dit moment, dus nog niet te zeggen of dat al per 29 april zou zijn of iets later. Onder andere de invulling van de ‘1,5 meter’-regel, voor de spelers van 13 t/m 18 jaar, is bijvoorbeeld nog een aandachtspunt.

We kunnen de activiteiten natuurlijk alleen maar opstarten als trainers daartoe bereid zijn en dat ook ‘aandurven’. Om die reden willen we bij deze al een inventarisatie doen onder onze jeugdtrainers om te kijken of ze dat wel/niet willen. Daarom hierbij gelijk het verzoek aan trainers/ leiders, die het op dit moment nog niet zien zitten om weer op te starten, om dit voor dit weekend door te geven aan je coördinator in het Jeugdbestuur. De trainers/leiders worden ook via de bekende WhatsApp groepen benaderd. Voor alle duidelijkheid: voel je niet bezwaard, jouw gezondheid staat voorop!

Een aantal trainingen worden verzorgd door jeugdspelers tussen de 13 en 18 jaar. Als bestuur gaan we nog kijken of we het, op dit moment, verantwoord vinden om die trainingen ook te hervatten.

Zodra we weten hoe we weer op kunnen starten en groen licht hebben vanuit de verschillende instanties, horen jullie dit per omgaande van ons!

Blijf allemaal gezond en zorg goed voor elkaar. We hebben elkaar hard nodig: Samen zijn wij NEO!

Dagelijks bestuur    

Edwin Zeevalkink, Voorzitter

Peter Spekreijse, Secretaris

Albert Jonathans, Vicevoorzitter

Wim Goorman, Penningmeester

Reacties