Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
15 maart 2015

Puike teamprestatie levert NEO punt op bij Reutum

Thuis kansloos met 5-0 verliezen en dan met 4 afwezigen naar koploper Reutum afreizen. Jan Willem van Holland en zijn mannen hadden een pittige uitdaging zondagmiddag op de koude Kottenbrei. De wedstrijd leverde een uiterst strijdbaar NEO op dat vocht voor elke meter en pas een kwartier voor tijd de (verdiende) gelijkmaker moest incasseren.

Zonder Bas Smits, Robin Oude Kamphuis, Mauro Lohuis en Pascal van Berkum (die de dupe was van de wel heel raar gelegde stoeptegels naast de dug-outs in Fleringen) begon NEO met zo ongeveer het jongste eerste elftal ooit tegen het sterke Reutum.

De eerste helft leverde een erg open wedstrijd op met kansen aan beide kanten. De eerste was voor Sjoerd Groothuys die net een stap te laat kwam om een mooie pass te verzilveren. Nadat Niek Brunninkhuis en Stijn Slaghekke kansen voor de thuisclub hadden gemist was Wout Deterd heel dicht bij de 0-1. Zijn schuiver uit een rebound scheerde luttele millimeters naast de paal.

Na een half uur kwam NEO op voorsprong, en hoe! Max Brunninkhuis produceerde vanaf een meter of 18 een geweldige stift die doelman KevinTulk te machtig was: 0-1 en op dat moment niet eens onverdiend. Toen tien minuten voor rust Bob Peterman in botsing kwam met Stijn Slaghekke schreeuwde iedereen van Reutum om een strafschop, maar arbiter ten Heggeler liet, gelukkig voor NEO, doorspelen. Op slag van de rust had de hardwerkende Tim Bijker nog een fraaie actie in huis, maar hij zocht het doel te hoog.

Na de ultrakorte pauze had NEO binnen een minuut op 0-2 kunnen staan. Een lage, harde voorzet werd door een Reutum-verdediger keihard op de onderkant van de eigen lat geschoten. Het engeltje op die lat deed de bal weer het veld instuiteren en Kevin Tulk kon de bal oppikken. Ditmaal “zwijnde” Reutum. De goede voetballende ploeg van Mark Wijnreder voerde de druk echter op en creëerde tal van, meestal halve, kansen. Op één of twee uitzonderingen na (open kans voor Stijn Slaghekke), bleven de écht uitgespeelde mogelijkheden uit, mede doordat de NEO-defensie geconcentreerd speelde, hetgeen tegen de blauw-gele voorwaartsen ook een must is.

Toch kwam Reutum met nog ongeveer 20 minuten te gaan op 1-1. Een diepe bal op Niek Brunninkhuis werd eigenlijk goed ingeschat door Bjorn Tijhuis, maar de verder puik keepende Bob besloot zijn domein te verlaten en werd met een fraaie lob helaas geklopt. Nog geen minuut later speelde dezelfde spits zich mooi vrij, maar schoot hard over.

In het laatste kwartier was Reutum (met heel veel corners) de bovenliggende partij, maar had ook NEO de wedstrijd kunnen beslissen. Voorzetten van Kees Vreeswijk en Tim waren net niet zuiver genoeg om een medespeler te bereiken. De ingevallen Twan Weghorst kreeg ook nog een mooie schietkans, maar vond Tulk op zijn weg.

Al met al een boeiende, zij het niet altijd goede wedstrijd, waarin NEO een geweldige vechtlust aan de dag legde en een “lekker” punt aan het totaal toevoegde. Reutum liep, net als Borne, averij op ten opzichte van de Tukkers.

Van de resterende zeven wedstrijden speelt NEO er vier thuis, te beginnen a.s. zondag tegen Enter, dat vandaag vrij was en er alles aan zal doen de “blamage” tegen Vasse uit te willen wissen. Tot zondag!


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

Reacties