Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
23 april 2015

Spannende speeldagen voor veel NEO-teams

Het seizoen nadert zijn eind en voor meerdere NEO-teams zijn de belangen de komende speeldagen groot. Een kleine balans.

Na de overwinning op Borne en een paar andere gunstige uitslagen heeft NEO 1 zowaar nog uitzicht op een periodetitel. Het team heeft het niet meer in eigen hand, maar er worden nog zoveel onderlinge duels gespeeld in de subtop dat er nog van alles mogelijk is.

NEO 2 heeft na 2 mooie overwinningen uitzicht gekregen op handhaving in de 2e klasse. Het duel tegen directe concurrent bij KOSC 2 is komende zondag van eminent belang in het kader van klassenbehoud.

Van de overige seniorenteams staan er veel in de top 5 van hun afdeling, maar kampioenen zullen er niet gehuldigd gaan worden.

Wat betreft de jeugdteams beginnen we bij NEO D1. De boys van Daniël Esman kunnen een geweldig seizoen afsluiten door zaterdag bij de Tukkers het kampioenschap binnen te slepen. Dat zou, na het kampioenschap van C1, betekenen dat er komend jaar 2 teams op divisieniveau zullen gaan acteren. Geweldig!

Maar ook NEO D8 kan zaterdag de kampioensvlag hijsen. 7 punten voor met nog 3 wedstrijden te gaan. Zaterdag speelt het team tegen GFC D3. NEO D9 heeft nog een kleine kans op de bovenste plek, maar heeft dat niet meer in eigen hand.

NEO C6 gaat fier aan kop in hun klasse met 3 verliespunten minder dan KOSC C5. Nog 3 wedstrijden te gaan! Zaterdag is DRC ’12 C1 de tegenstander.

Ook NEO B1 heeft een voortreffelijke serie achter de rug en afgelopen zaterdag werd koploper ATC met 3-2 verslagen. Het team van Javier Castilla maakt nog kans op een vervangende periode, maar moet zelf 2 keer winnen, maar is ook afhankelijk van puntverlies van Vogido B1.

In de E-groep kan er nog een boel gevierd gaan worden! Zaterdag kan NEO E9 kampioen worden door tegen directe concurrent Juventa ’12 E5 te winnen. Ook NEO E5 staat (na het kampioenschap in het najaar) in een klasse hoger alweer fier bovenaan: 4 punten voorsprong, maar met nog een paar lastige wedstrijden te gaan, met name tegen de nummer 2, Almelo E1. Voor NEO E11 kan het seizoen ook mooi eindigen. Het team staat 2 punten voor op Barbaros E2 en op de laatste speeldag (16 mei pas) ontmoeten beide teams elkaar in Hengelo. Ook NEO E12 heeft alles in eigen hand. Nog 3 wedstrijden te gaan en 4 punten voorsprong op Rood Zwart E6. Op 2 mei spelen beide teams tegen elkaar op ’t Wooldrik.

In de F-groep en de meidentak zullen, ondanks enkele mooie klasseringen, waarschijnlijk geen kampioenschappen te vieren zijn dit voorjaar.

Nog even terug naar de A-groep. A1 is nagenoeg veilig in hun afdeling, maar nog een paar punten extra kan geen kwaad. A2 is volop verwikkeld in de degradatiestrijd. Zaterdag moet er tegen hekkensluiter SDC’12 A2 gewonnen worden.

Alle ranglijsten langslopend hebben heel veel NEO-teams een fraaie plek op de ranglijst. Dat is een compliment waard aan spelers en begeleiders.

Voor komend weekend wensen we alle NEO-teams succesvolle en sportieve wedstrijden toe!

 

 

Reacties