Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
10 december 2015

SV Enter is NEO’s laatste tegenstander in 2015

Nog één thuiswedstrijd te gaan en dan zit niet alleen het jaar 2015 er op, maar ook precies de helft van het seizoen 2015-2016. Als laatste van de 13 tegenstanders gaat NEO het opnemen tegen SV Enter.

NEO pakte, onder lastige omstandigheden, de winnende draad weer op bij Fleringen. Zonder groots te spelen werd er verdiend met 2-0 gewonnen. Dat was nodig ook, omdat vrijwel alle naaste concurrenten hun wedstrijden ook wonnen. Wat met name opvalt is de goede vorm waarin RSC verkeert. De mannen van Hans Bossink wonnen hun laatste vier wedstrijden en scoorden daarin maar liefst zestien keer.

Enter, al vanaf het begin één van de clubs die meedoen aan de Richard Bertelink Memorial, speelt met een onderbreking van één jaar al vijftien jaar in de vierde klasse en werd voorafgaand aan dit seizoen bestempeld als een team “waarmee rekening gehouden diende te worden”. Tot nu toen hebben de bewoners van het klompendorp dat nog niet helemaal weten waar te maken, hoewel men na een dramatische start, met maar één schamel puntje uit vijf wedstrijden, wel langzaam de weg omhoog heeft gevonden. Afgelopen zondag werd er een belangrijke overwinning behaald tegen Vasse, waardoor Enter dan nog wel op een nacompetitieplek staat, maar de aansluiting met de teams er vlak boven volledig is bewerkstelligd. Het leidt echter geen twijfel dat het team van de scheidende coach Henk Mennegat ook die plek gauw gaat verlaten.

Enter is een degelijk team met een aantal spelers die het verschil kunnen maken. De veel scorende aanvoerder René Nijenhuis is daar een voorbeeld van, maar ook Jules Wegdam, Jeroen Nijhof en Sander Weenk zijn spelers die Enter een in potentie goede tegenstander maken. Bovendien heeft de club met doelman Alex Calkhoven een uitstekende vervanger gevonden voor de naar SVZW vertrokken Mike Brinks.

NEO zal tegen Enter, net als in elke andere wedstrijd, de borst nat kunnen maken en het verschil op de ranglijst zal zeker niet maatgevend zijn voor de verhoudingen in het veld. Ook Fleringen toonde vorig weekend weer aan dat elk team er alles aan is gelegen de koploper te verslaan. Tot nu toe heeft NEO goed om kunnen gaan met dat gegeven en heeft de selectie van Jan Willem van Holland een ongeslagen reeks van tien wedstrijden neergezet. Zo vlak voor de kerst zou nog een overwinning erg welkom zijn om zodoende met een heel lekker gevoel de winterstop in te gaan.

Dit alles gebeurt dan in de wetenschap dat Jan Willem van Holland ook in het seizoen 2016-2017 als trainer voor de groep zal staan. Een goede zaak!

Ook zondag wordt er om 14.00 uur begonnen en we hopen dat veel fans het kalenderjaar 2015 met het eerste team komen afsluiten.

Na de tweede nederlaag op rij staat NEO 2 nog steeds op een gedeelde tweede plek. Het tweede hoeft pas op Valentijnsdag weer aan te treden en dan tegen ATC’65 2.

 

Reacties