Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
06 januari 2015

Terugblik: voorwedstrijd NEO F5 - Borne F1

14 december jongstleden waren wij uitgenodigd om een voorwedstrijd te spelen voor de competitiewedstrijd NEO 1 – BVV Borne 1. Rond 12 uur moesten we ons samen met de ouders verzamelen bij NEO. We werden netjes opgevangen door de organisatie.

De spelers hebben zich omgekleed en vervolgens middels een warming up klaar gemaakt voor de echte derby van Borne. De spelers van NEO F5 zijn: Maxime Leushuis, Maurits ter Bals, Philip Peters, Hero Spijker, Milo Zeevalkink, Fedde Wilmink, Douwe Leussink en Renze Kolste.

Om 12:30u begon de wedstrijd, waarbij vanaf de eerste minuut zichtbaar was dat het om een echte derby ging. Naast het fanatisme van de spelers, was ook het publiek goed en luidkeels aanwezig.

Het spel ging dan ook vanaf het begin mooi gelijk op, met geregeld mooi combinatie-voetbal. BVV Borne wist na een periode van wat overmacht, na een aantal kansen de 0-1 te scoren. Na een wissel van keeper bij NEO kreeg het team meer grip op de wedstrijd, de gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Het duurde dan ook niet heel lang voordat de aansluitingstreffer werd gemaakt voor Maurits ter Bals na een mooie combinatie door Maxime en Douwe.

Gelijk vanaf de aftrap was duidelijk te merken dat NEO er meer geloof in kreeg en er werd dan ook gelijk weer druk gezet op de verdediging van BVV Borne. Af en toe kwam BVV Borne ernuit met een aantal gevaarlijke counter. Na wederom een mooie aanval werd een mooie dribbel actie door Maxime Leushuis fraai in de netten geschoten: 2-1.

NEO ging in het laatste deel van de wedstrijd steeds verder naar achteren voetballen, waardoor het nog een lastige laatste paar minuten zouden worden. In de laatste minuut werd dan ook de gelijkmaker gescoord door BVV Borne. Een prachtige uitslag voor een mooie derby met veel inzet en passie 2-2.

Na afloop kregen de jongens ranja en snoep in de kleedkamer om de suikers weer een beetje aan te vullen. Aansluitend mochten de jongens aan de hand van de eerste elftalspelers het veld op lopen. Een hele ervaring, want er stond inmiddels al aardig wat publiek langs de velden.

In de rust mochten de jongens nog een penalty serie afwerken op Martijn, de reserve keeper van NEO 1. Als klap op de vuurpijl kregen de jongens ook nog een patatje in de kantine van NEO. Het was een geweldige dag voor zowel de jongens als de ouders van F5. Wij willen de organisatie hiervoor dan ook nogmaals hartelijk danken. Alles was geweldig verzorgd! Tevens een mooi voorbeeld van hoe je jeugdvoetbal aan de senioren kunt koppelen.

Als de jongens van NEO 1 een voorbeeld hadden genomen aan de inzet en beleving van NEO F5, waren de 3 punten gewoon bij NEO gebleven, maar helaas.

BVV Borne heeft een gave fotoreportage gemaakt, die is hier te vinden

Reacties