Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
08 september 2014

Valse start NEO 1 tegen EMMS

Na de redelijk goede voorbereiding op de competitie ging NEO 1 afgelopen zondag vol goede moed naar Slagharen om EMMS tegemoet te treden. Hoe anders zou het team terugrijden…..

NEO ging flink met de billen bloot en moest een 5-1 nederlaag toestaan en het is in competitieverband lang geleden dat een zo fors verlies werd geleden. Vooropgesteld, de nederlaag was volledig terecht, want EMMS (dat een flinke kwaliteitsinjectie in zijn selectie heeft gehad) was een fysiek sterke ploeg, vaak opportunistisch spelend, maar bovenal superscherp voor de goal. Het was echter wel confronterend om te zien dat de mannen van nieuwe trainer Berend Oosting op cruciale momenten op wel heel simpele wijze door NEO in het zadel werden geholpen. Het is verder oninteressant om namen te noemen, maar bij 4 van de 5 goals ging er wat mis in de NEO-defensie, daar waar toch de meeste routine van het team staat opgesteld.

NEO opende voortreffelijk. Al na een kleine tien minuten kwam Mauro Lohuis door over links en via via belandde de bal bij Max Brunninkhuis die heel koel de 1-0 binnenprikte. Ook nadat EMMS 2 keer de lat had geraakt bleef NEO in de wedstrijd. Na een half uur kreeg het team een ingooi vlak bij het EMMS-doel. Hieruit ontstond een fraaie kans voor Tim Bijker die zijn inzet middels een geweldige redding door de Slagharense keeper gekeerd zag. Na de daaropvolgende tegenaanval waren de rollen ineens omgedraaid. Een hoge bal werd verkeerd beoordeeld en Ferdy Poelman was wel slagvaardig: 1-1. Nog geen 2 minuten later kreeg alweer Poelman vrije doorgang en ook nu was hij scherp: 2-1. Toen Robert Jan Nibourg op slag van rust ook nog eens 3-1 maakte (heel fraai, maar wel weer op een presenteerblaadje aangeboden) leek het pleit beslist.

Dat was ook zo, want NEO kwam nooit meer echt in de wedstrijd. Zeker niet omdat vlak na rust Nibourg zijn 2e van de middag liet aantekenen, helaas weer vanuit totaal vrijstaande positie. Kreeg NEO nog kansen dan? Wel degelijk, want vlak na de 3-1 en meteen na de pauze had de ploeg van van Holland moeten scoren. Dat had Max Brunninkhuis eigenlijk ook moeten doen, want hij mocht een penalty nemen na vermeend hands. Zijn inzet was echter niet zuiver genoeg om doelman Kleinheerenbrink te passeren. Een kwartier voor tijd strooide Nibourg nog meer zout in de wond door 5-1 te scoren.

5-1 is een duidelijke uitslag en Jan Willem van Holland was dan ook helder in zijn oordeel: “We hebben veel te weinig gebracht en zijn overbluft door een veel daadkrachtiger EMMS. Jammer genoeg haalde ook een aantal spelers bij lange na hun niveau niet. Dat zal tegen Reutum echt anders moeten”.

Het lijkt wijs deze off day snel te vergeten en te kijken naar de goede momenten van met name het eerste half uur. Het zal er iedereen in het team aan gelegen zijn dit verlies komende zondag uit te wissen tegen Reutum.

Die ploeg verloor overigens ook hun eerste wedstrijd. Thuis tegen Oldenzaal werd het 0-1. Ook voor de ploeg van Marc Wijnreder reden om voor de 3 punten te gaan. We hopen dat u komt kijken wie er met de buit vandoor gaat. Aanvang op ’t Wooldrik is, zoals gewoonlijk, om 14.00 uur.

 

Reacties