Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
15 november 2021

Videoanalyseapparatuur geplaatst op hoofdveld

Het zal jullie ongetwijfeld zijn opgevallen dat er rondom het hoofdveld, achter de doelen masten zijn geplaatst, waarin afgelopen maandag camera’s zijn geïnstalleerd.

Van wedstrijden en trainingen die op het hoofdveld worden gespeeld kunnen via het systeem van 360SportsIntelligence beeldopnames worden gemaakt. Deze opnames worden met name gebruikt voor analysedoeleinden en ter promotie van onze club.

Analyse wordt gedaan door het technisch kader en is bedoeld om daar als speler, team en club beter van te worden. Deze analyses zijn in principe alleen voor intern gebruik binnen de club, worden meestal alleen met de betrokken spelers gedeeld en zijn in ieder geval op verzoek inzichtelijk voor spelers.

Van de opgenomen wedstrijden kunnen samenvattingen en clips worden gemaakt die in het clubhuis en via internet kunnen worden bekeken. Soms worden wedstrijden ook via internet live gestreamd zodat ze te bekijken zijn door mensen die niet op ons complex aanwezig (kunnen) zijn.

In verband met de huidige privacy wetgeving zal  bij de ingang van het NEO complex iedereen worden geïnformeerd over de mogelijkheid dat er opnames van trainingen en wedstrijden gemaakt kunnen worden.

Onze eerste elftal heeft als eerste gebruik gemaakt van dit system tijdens de bekerwedstrijd tegen WVV.

De Technische Commissie wordt verantwoordelijk voor de planning en in de aankomende periode zal er een pilot worden gedraaid met de selectieteams. Daarna zullen ook de andere teams een inlog krijgen.

Op korte termijn, als het volgens de coronarichtlijnen weer mag, zal er een gebruikersbijeenkomst worden georganiseerd over dit systeem.

Reacties