Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
26 februari 2017

Voetbaltoppers NEO JG1 en JG2 spelen gelijk

Onder grote publieke belangstelling werd zaterdag de topper in de G- junioren competitie gespeeld tussen de beide koplopers: NEO JG2 – NEO JG1.

Deze belangrijke wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis, die door zijn goede prestatie van vandaag ook is aangewezen om de topwedstrijd in de eredivisie, Feyenoord- PSV, te leiden. Met twee (ludieke) gele kaarten en een bijna leeg spuitbusje verliet hij tevreden het veld. Maar nu de wedstrijd.

Onder gunstige weersomstandigheden werd er door beide teams maximaal gestreden om de winst. Na ongeveer 10 minuten wist Nisha de verdediging van NEO JG2 te omzeilen en te scoren: 0-1. NEO JG2 deed er daarom een schepje bovenop wat uiteindelijk resulteerde in een prachtige goal van Niels; 1-1.

Tijd voor de rust en het bespreken van een nieuwe tactiek voor de tweede helft. Tijdens de rust werden er volop selfies genomen met de scheidsrechter, waardoor er weinig tijd was voor een goede analyse. Geen probleem, de teams bleven volop gemotiveerd.

En dat de spelers zich door niets lieten beïnvloeden bleek al direct na de aftrap. Na een redding van keeper Rob kwam de bal bij Nisha die vanaf het middenveld de bal in de goal wist te schieten: 1-2. Aangespoord door deze goal trok JG1 opnieuw in de aanval en weer bleken ze de sterkste. Gerwin bracht de stand op 1-3. De strijd leek gestreden, maar niets was minder waar, onder leiding van een aantal sterke middenvelders trok NEO JG-2 alles uit de kast. De verdediging van JG 1 stond een permanente druk.

 

De goede vorm van doelman Jelle voorkwam regelmatig een tegengoal. Uiteindelijk moesten ze toch toegeven, de krachtige Niels wist met twee goals zijn hattrick vol te maken: 3-3. Daarna kreeg Joris nog een geweldige kans maar hij wist met een maximale krachtinspanning niet te scoren.

Een mooie eindstand die er voor zorgt dat de return op 13 mei weer belangrijk zal zijn voor een plaats in de top van deze G junioren- competitie.

Volgend seizoen start NEO ook met een seniorenteam in de G-Competitie. Dit team zal bestaan uit spelers van 18 jaar en ouder. Er wordt regelmatig gespeeld in de competitie en minimaal één maal per week getraind. Belangstelling? Meld je aan via www.rksvneo.nl

Het maken van een fotogalrij is dit moment helaas niet mogelijk. Daarom staan bij dit bericht maar een paar foto’s. U vindt er veel meer op de NEO Facebookpagina.

Reacties