Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
20 september 2018

Vooruitblik NEO 1 op 2018-2019 en op de Tukkers - NEO van zondag

Voor NEO eindigde het 2017-2018 in complete mineur. Na een vrij constant verlopen seizoen had het team van coach Jan Willem van Holland twee kansen om de fel begeerde promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen. De afloop is bekend. Waar een beter FC Suryoye alle hulp van de arbiter van dienst kreeg en, overigens verdiend, de stap hogerop kon maken, kwam er de week erna een totaal onverwachte herkansing. In een thriller die zijn weerga niet kent verloor NEO uiteindelijk via penalty’s van Concordia Wehl dat op die manier de degradatie toch nog af kon wenden.

Uithuilen en opnieuw beginnen is het nuchtere devies en met de terugkeer van Max Brunninkhuis alsmede het toevoegen van een paar jonge spelers lijkt de NEO-selectie wat breder geworden te zijn.

Wat kunnen we verwachten van dit seizoen? Hoe staan de diverse teams in de behoorlijk vernieuwde derde klasse A ervoor? Bijzonder is het dat in de voetbalbijlage van Tubantia niemand het aandurft de titel als doel te noemen. Opvallend, want een aantal teams zal dat stiekem zeker geformuleerd hebben.

Eerst de nieuwe teams.

De absolute favoriet voor de titel is natuurlijk Sportlust Glanerbrug. Waar vv Glanerbrug het niet redde en zelfs failliet ging, lijkt Sportlust die rol te hebben overgenomen. Een hele trits aan topspelers maakt deel uit van de selectie en met name het middenveld en aanval zijn erg sterk.

Vanuit de tweede klasse is Victoria’28 afgedaald. Met een behoorlijk nieuwe selectie en onder leiding van Jeroen Kiepman en Paul Krabbe zal geprobeerd worden het verloren terrein te herwinnen. Hoe sterk de groenwitten daadwerkelijk zijn zal in de loop van het seizoen moeten blijken.

Twenthe Goor is overgekomen vanuit een Gelderse afdeling. De tricolores waren in de nacompetitie nog de tegenstander van NEO en van dat team is smaakmaker Jasper Groothuis vertrokken naar Excelsior’31, een mooie stap. Twenthe blijft een erg degelijk team hebben dat het elke tegenstander lastig kan maken.

LSV bereikte via de nacompetitie voor het eerst in het bestaan de derde klasse. Voorwaar een mooie stap voor de club uit Lonneker, dat met Jasper Olde Hendrikman een goede aanvaller van Berghuizen over zag komen. LSV’s eerste doel zal ongetwijfeld handhaving zijn.

Net als Twenthe Goor kwam ook Reunie over uit een Gelderse klasse. Maar wel vanuit de vierde klasse, want de team van Arno Knapen werd met overmacht kampioen in 4C. Lastig in te schatten hoe sterk de mensen uit Borculo zijn. Zelf vindt de club handhaving het seizoensdoel.

WVV’34 leverde een geweldige prestatie door vorig jaar meteen weer te promoveren nadat de Wegdammers het jaar ervoor waren gedegradeerd. Een knap staaltje werk onder leiding van clubman Roy Workel met assistenten Rob Snijders en Mike te Wierik. Komend seizoen zal in het teken van consolideren staan met een selectie die niet zoveel veranderingen kent.

De resterende clubs speelden ook vorig jaar al in 3A.

Net als voorgaande jaren heeft de Eilermark-selectie weer een ware metamorfose ondergaan. Ongeveer een compleet elftal nieuwe spelers zijn komend seizoen te bewonderen aan de Eekersdijk. Opvallende nieuwe namen zijn Hakan en Ferdi Kocoz, die de stap van Barbaros maakten, terwijl ook de sterke doelman Scott Versteeg (van Vogido) een mooie aanwinst mag worden genoemd. Ook Eilermark behoort dan ook zeker tot de topfavorieten.

Bij Saasveldia is weinig veranderd en ook de trainer komt zelfs uit 3A, Remco Weusthof kwam namelijk over van de Tukkers. De Bruins-boys zijn nooit een heel seizoen lang constant, maar wie weet lukt ze dat dit jaar wel.

Avanti was vorig jaar een erg fris spelend team. Het team waar oude bekende Michiel Mensink nu aan het roer staat was net niet constant genoeg om er nacompetitie uit te slepen, maar dat het een team is om rekening mee te houden staat vast. De ploeg heeft zich aardig versterkt, maar is helaas topscorer Stijn Huuskes dit seizoen kwijt vanwege een zware knieblessure.

Ook bij Losser een NEO-connectie, want daar staat Gerard Bos sinds dit jaar aan het roer. De flamboyante coach zag tot zijn afgrijzen een vijftal spelers vertrekken, maar kreeg daar Tim Damhuis en Sven Olde Riekerink voor terug, die bij Phenix een veel scorende spits was.

DSVD en Reutum zijn clubs waar nooit zoveel gebeurd wat betreft de samenstelling van de selectie. Wouter Kemna stopte bij de Deurningers waarmee een stuk ervaring is verdwenen. Beide clubs zullen handhaving als een motto hebben, hoewel Reutum, voor et eerst onder leiding van Michael Dikken, een iets ambitieuzere doelstelling formuleert dan DSVD.

Dan de Tukkers, NEO’s tegenstander van de eerste competitieronde.

Het andere “zwart-wit” zou wel eens hoge ogen kunnen gooien. Vorig jaar waren de Albergenaren net niet constant genoeg om een prijs te winnen, maar met de terugkeer van Sjoerd Visschedijk van HSC’21 hebben ze voorin een enorme kwaliteitsinjectie gekregen. Nieuwe trainer Joost Du Gardijn zal dat met tevredenheid hebben geconstateerd.

NEO heeft de laatste jaren niet kunnen winnen van de Tukkers. Afgelopen seizoen eindigden beide duels in een gelijkspel en NEO kwam in de uitwedstrijd zelfs met 2-0 achter. Via goals van Pascal Berkum en Twan Weghorst werd er toch nog een laat punt uitgesleept.

NEO zal zondag om verschillende redenen helaas niet alle spelers beschikbaar hebben, maar hun vervangers hebben aangetoond het niveau aan te kunnen. Het duel in Albergen zal zonder enige twijfel meteen een mooie testcase voor beide clubs worden en hopelijk gebeurt dat in een sportief en aantrekkelijk duel.

Uiteraard begint het duel op ’t Loarkamp om 14.00 uur. Tot dan!

Reacties