Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
13 januari 2021

We houden vol!

Helaas, helaas, tijdens de persconferentie van dinsdag 12 januari is geen verruiming van de Coronaregels aangekondigd: we blijven allemaal dus nog minimaal drie weken in lockdown!

Dit houdt in dat de normale trainingen voor senioren, de bootcamp en het passend voetbal nog niet van start mogen. Ook de donderdagochtendploeg zit voorlopig nog werkeloos thuis. En van een ‘wielerclub’ kun je niet spreken als nog maar maximaal met zijn tweeën de weg op mag. De kleedkamers en kantine blijven nog dicht. En ons terrein blijft verboden terrein voor publiek.

Gelukkig mogen de trainingen en onderlinge oefenpotjes voor de jeugd nog wel door gaan. En ook de senioren kunnen in aangepaste vorm in tweetallen trainen mits vooraf afgestemd met de coronacoördinator. We denken dat dit op dit moment ook echt nog steeds verantwoord is. Er zijn om dit moment nog geen aanwijzingen dat buitensport tot besmettingen leidt. Ook binnen NEO zien we regelmatig besmettingen binnen gezinnen van leden. De bron daarvoor ligt elke keer buiten NEO. Als de bron wel binnen onze vereniging zou hebben gelegen dan hadden we allang clusters gezien binnen onze vereniging. Die zien we niet! Dat sterkt ons in de overtuiging dat buitensporten nog steeds verantwoord is. Zowel de overheid, het RIVM en vooral de gemeente Borne stimuleren dat ook nog steeds. Buiten sporten is op dit moment het enige dat nog mag. Zolang het verantwoord is willen wij die kans ook bieden.

Uiteraard dit alles binnen de coronarichtlijnen. Die worden op ons terrein door iedereen goed nageleefd.

Natuurlijk kan het zijn dat individuele spelers of trainers hier geen goed gevoel bij hebben en/of andere goede redenen om niet te komen trainen. Dan wordt dat uiteraard gerespecteerd en daarvoor vragen we ieders begrip.

We hopen we op deze manier kunnen blijven sporten en dat we alle andere leden van onze NEO-familie en overige belangstellenden ook weer snel op en langs de velden mogen begroeten.

Hou vol & blijf gezond!

Bart Freriks
Coronacoördinator
Voorzitter jeugdbestuur

Edwin Zeevalkink
Voorzitter Hoofdbestuur

 

 

Reacties