Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
10 mei 2017

Wordt het een Super Saturday met veel kampioenen bij NEO ?

Nadat NEO JO11-9 afgelopen zaterdag overtuigend kampioen werd komen er voor een heleboel andere teams spannende weken aan. Kunnen zij misschien ook de felbegeerde titel binnenslepen?

Het team van NEO JO9-9 staat maar een verliespunt achter op ATC ’65, dat komende zaterdag echter wel een zwakke tegenstander heeft en de voorsprong waarschijnlijk zal kunnen handhaven.

Ook JO9-5 staat maar één punt achter op de koploper, Quick’20 JO9-5. De komende twee wedstrijden moeten uitwijzen of dat puntje ingelopen kan worden.

JO9-1 speelde dinsdagavond bij Excelsior’31 JO9-1 en won met 4-0. Daardoor werd de koppositie weer overgenomen van Stevo JO9-1 dat één punt achterstand heeft. Er resteren nog twee wedstrijden en omdat de nummers twee en drie donderdag tegen elkaar spelen zou JO9-1 zaterdag wel eens kampioen kunnen worden, net als in de najaarscompetitie. Bij twee gelijk eindigende teams telt in deze leeftijdscategorie het doelsaldo namelijk niet.

NEO JO11-10 kan zaterdag kampioen worden, net als in het najaar, maar nu ook nog een klasse hoger. Dan moet er wel gewonnen worden tegen Wilhelminaschool JO11-5. De ploeg uit Hengelo staat drie punten achter. Bij elk ander resultaat zal het team nog even geduld moeten hebben.

De jongens van JO13-6 kunnen de vlag bijna uitsteken, want ze staan zes verliespunten voor op de naaste belager. Bij winst uit bij BWO JO13-6 en puntverlies van Achilles’12 JO13-4 is de titel een feit.

Twee punten staat NEO JO13-5 achter op BWO JO13-5, maar NEO heeft een wedstrijd minder gespeeld. Als de zwartwitten zaterdag winnen van de Esch JO13-3 en BWO verliest dan kan de vlag in top, anders is er volgende week wellicht nog een kans. JO13-5 werd overigens ook al kampioen in het najaar.

Ook een grote kans ligt er voor NEO JO13-4 dat maar een puntje achterstaat op Excelsior’31 JO13-5. NEO heeft echter twee duels minder heeft gespeeld. Donderdagavond treffen beide teams elkaar op ’t Wooldrik. Bij winst is het kampioenschap heel dichtbij en kan dan zelfs zaterdag een feit zijn. Bij elk ander resultaat is er nog niks aan de hand, want JO13-4 moet dan nog drie duels spelen.

NEO JO15-7 had afgelopen weekend theoretisch kampioen kunnen worden, maar dat lukte om twee redenen niet. Zelf speelde het team gelijk bij Excelsior ‘31 en belager Bornerbroek won. Maar bij winst bij PH JO15-5 kan de champagne ontkurkt worden, ondanks dat er dan nog een wedstrijd gespeeld moet worden.

Het team van NEO JO15-5 speelde vanavond tegen Oranje Nassau JO15-4. Die wedstrijd eindigde in 3-0 en komende zaterdag treft het elftal de achtervolgers uit Tubbergen, TVC’28 JO15-3 die drie verliespunten achterstaan. Bij winst is JO15-5 kampioen, bij een ander resultaat kan maandag de vlag in top als er tegen ASV’57 wordt gespeeld. Het doelsaldo van NEO is vele malen beter dan dat van TVC.

NEO JO15-3 deed afgelopen weekend goede zaken door de directe concurrent voor de titel, de Esch JO15-2, met 2-0 te kloppen. Maar de andere achtervolger, Avanti JO15-4 heeft twee wedstrijden minder gespeeld en staat er het best voor. Eén misstap van de Glanerbruggers is voldoende voor de titel.

JO17-4 speelde op dinsdag een topper tegen Sparta E JO17-3. Het duel tussen de nummer één en twee werd helaas gewonnen door de Enschedeërs, waardoor die de titel pakte. Desalniettemin een puike prestatie van NEO JO17-4!

NEO JO17-3 heeft een goed seizoen gedraaid, maar zal waarschijnlijk net te kort komen ten opzichte van Achilles’12 JO17-2 dat zes punten voorstaat met nog twee wedstrijden te gaan. 

Komende zaterdag staat ook in het teken van de absolute topper van het weekend. Beide NEO JG-teams spelen dan opnieuw tegen elkaar en nog steeds staan ze ongeslagen bovenaan de ranglijst. Twee wedstrijden, waaronder het eerdere onderlinge duel, werden gelijkgespeeld, de overige duels werden gewonnen. De topper van deze speelronde begint om 15.15 uur. De kans is groot dat de winnaar zich kampioen mag noemen, omdat er daarna nog maar één duel op het programma staat.

 

Reacties