Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
05 april 2019

WVV'34 - NEO, de derde periode brandt los

NEO knoopte afgelopen zondag mooi aan bij de goede prestatie tegen Avanti. Het laag geklasseerde Reunie werd grotendeels de wil opgelegd, hoewel de gasten halverwege het tweede bedrijf zelfs nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker waren. Dat had NEO aan zichzelf te danken want het had eerder nagelaten de marge van één te vergroten. Uiteindelijk was de 3-1 wel meer dan verdiend.

Zondag gaat NEO op bezoek bij een van de koplopers van de derde periode, WVV’34. De Wegdammers gaan daarin, samen met Eilermark en de Tukkers, keurig op kop met de maximale score uit drie duels. WVV is sowieso aan een goede serie bezig, want sinds 9 december werd er alleen verloren van…..NEO. Twee gelijke spelen en verder louter overwinningen.

Het duel in Borne, eind februari, ging niet de boeken in als een topduel voor de mannen van van Holland. Na een verdiende voorsprong halverwege kregen de gasten steeds meer in de melk te brokkelen en het was met name aan een geweldige redding van Bob Peterman in de slotfase te danken dat de punten in Borne bleven.

Na die matige tweede helft en dito duels tegen LSV en Saasveldia pakte NEO zoals gezegd de draad weer goed op tegen Avanti en Reunie. Dat mag ook wel richting de laatste zeven duels, waarvan er zes tot de derde periode behoren. Alleen het duel tegen Victoria’28 hoort nog bij de tweede.

NEO heeft in het restant van de laatste periode nog alles te winnen, maar ook veel te verliezen. De ambities om op zijn minst nacompetitievoetbal te halen bestaan uiteraard nog steeds, maar wie weet kan een goede serie er ook nog voor zorgen dat de achterstand op Eilermark nog verder verkleind kan worden.

De uitgangspositie voor zondag is helder. Drie punten zijn eigenlijk een must, wetende dat dat dan zal moeten gebeuren tegen een erg lastig te kloppen tegenstander, die ook nog eens in een goede fase zit. Waar WVV in het eerste deel van het seizoen wat lastig tot scoren kwam lukt dat nu een stuk makkelijker. Het gevaarlijk trio voorin (Jaafil, Horstink en Smit) zal het de NEO-defensie ongetwijfeld lastig gaan maken zondag.

Het is aan NEO een schone taak de stijgende lijn van de laatste weken door te trekken. Een nederlaag in Hengevelde zou immers meteen betekenen dat er een gat van zes punten ontstaat met WVV.

Net als bij alle uitwedstrijden gaan we zondag ongetwijfeld weer veel NEO-mensen langs de lijn zien. Tot dan!

 

 

Reacties