Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
16 januari 2016

Zwart-wit steunt rood: NEO naar Twente-Heracles

Vrijdagavond stond de beladen streekderby tussen FC Twente en Heracles Almelo op het programma in de Enschedese Grolsch Veste. NEO-leden konden voor een gereduceerd bedrag een kaartje kopen, waarmee zij bovendien NEO indirect steunden. NEO kreeg namelijk per verkocht kaartje een klein geldbedrag en ook ontving de club per 10 verkochte kaarten een officiële Nike-wedstrijdbal.

Maar liefst 350 leden van NEO togen naar het stadion, van de jongste F-jeugd tot het veteranenelftal: iedereen genoot van een geweldige voetbalavond. Voor de Heraclieden onder ons eindigde de avond in mineur, want FC Twente haalde maar liefst vier keer de trekker over: 4-0. Daar kon onze oud-spits Wout Weghorst in het zwart-witte shirt van Heracles helaas niets aan veranderen, alhoewel het NEO-vak opveerde bij iedere mooie actie van Wout. Dat de combinatie zwart-wit en rood heel goed samen kan gaan, bewezen de Neonoren. Liefde voor het zwart-wit van Heracles, maar het fanatisme waarmee de Twentse goals werden onthaald verrieden rood bloed.

FC Twente speelde het koude stadion warm, waardoor bijna iedereen met een goed gevoel naar huis ging. Want ja, ook de Heraclieden onder ons gaven ruiterlijk toe dat Twente de broodnodige punten dik had verdiend.

Reacties